Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok hozzá, hogy már...

Mit szóltok hozzá, hogy már Bukarestnek is sokkal jobb az infrastruktúrája, így a gazdasága is mint Budapestnek?

Figyelt kérdés

[link]

Eurostat 2019 szerint a munkaerő produktivitás már lényegesen nagyobb volt Bukarestben és környékén mint Budapesten. No nem mintha a magyar munkások lassabban vagy kevesebbet dolgoznának, ennek sokkal inkább az infrastruktúra fejletlensége az oka. Sőt az én szakmámban speciel statisztikák mutatják ki, hogy a magyar szakemberek pontosabban és kevesebb hibával és gyorsabbak dolgoznak a német kollégáknál is, hát még a románoknál. Mégis a szar infrastruktúra miatt kevesebb az előállított gazdasági érték, ennek megfelelően a bérek is alacsonyabbak jelentősen. Bukapestben már az általános bérszínvonal másfélszer annyi mint Budapesten. A megélhetés viszont olcsóbb.

Miért ilyen szar a Fidesz, hogy már Románia is kompetensebb nálunk gazdaságilag? Feri idején még nem így vót..

2022. febr. 2. 07:17
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
7%

"A kérdező kizárólag a fővárosról, Bukarest-ről beszélt."

Khm-khm...

"Miért ilyen szar a Fidesz, hogy már Románia is kompetensebb nálunk gazdaságilag?"

2022. febr. 2. 12:32
 22/30 anonim ***** válasza:
89%
Bukarest infrastruktúrájához nagyon is hozzátartozik, hogy a szomszédos országok, de főleg Nyugat-Európa felé milyen a közlekedés. Ahogy Budapestnek is létfontosságú az M1 autópálya, úgy Bukarestnek is az lenne a Csanádpalotáig tartó folyamatos autópálya. Ami két hosszú szakaszon is hiányzik, mert még mindig gyenge minőségű halálúton kell az árut szállítani. Márpedig Magyarországhoz hasonlóan Romániának is a nyugat-európai országok, főleg Németország a fő gazdasági partnere.
2022. febr. 2. 13:08
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha Mo-hoz viszonyítad, akkor nem. GDP arányosan nálunk kétszer akkora a kereskedelmi forgalom, mint náluk, ami miatt ez irreleváns, legalábbis ebben az összehasonlításban.

2022. febr. 2. 13:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjátok szegényt, azt se tudja miket beszél.

Tipikus napi DK troll. Persze ha nyerne április 3-án a baloldal, akkor már április 4-én Magyarország lenne a jobb. Szánalmas az ilyen. (Hozzáteszem hogy a főpolgi jelenleg balos, de neki mondjuk csak rombolni sikerült eddig, hozzátenni valamit a városhoz és az emberekhez aligha)

Vissza lehet nézni a DK kamu mondatai még 2017-ből, mi lesz az országgal ha a Fidesz nyert. Na ebből semmi nem lett. Ellenben most ha az ellenzék nyerne, akkor fixen hatalmas kéosz, rombolás, válság lenne. Meg persze Unio-nyalás, nyílt társadalom, privatizáció, külföldi csókosok helyzetbe hozása, LMBTQ propaganda, migráció stb..

2022. febr. 2. 14:12
 25/30 anonim ***** válasza:
89%
És mivel náluk kisebb a kereskedelmi forgalom, akkor náluk már nem kell autópálya a határig, így gondolod? Mivel nincs autópálya, ezért a nyugati cég nem is szívesen viszi a termelést Bukarest közelébe, ha szerpentines úton kell szállítani az alkatrészt hozzájuk. Vittem párszor anyagot Pitestibe a Dacia gyárhoz Írországból és Franciaországból, tudom, mit írok. A Csanádpalota-Bukarest hiányos autópálya nagyon is hozzátartozik az ottani infrastruktúrához, nem csak Bukarest táblától Bukarest tábláig kell nézni.
2022. febr. 2. 14:15
 26/30 anonim ***** válasza:
60%

Felteszem, nekem szól. Szóval tisztázzuk először a hazugságokat.

Nem szavaztam a DK-ra soha, nem szavaztam az mszp-re soha és nem szavaztam a fideszre soha és a jövőben sem tervezem egyikre sem.

És én is hozzáteszem, hogy ebben az országban egyedül az önkormányzatok próbáltak meg kezelni a járványt, mivel a kormány leszarta, így hazugság, hogy bármit is rombolt volna.

"külföldi csókosok helyzetbe hozása"

Pl. Putyin vagy Kína? Ja, várj, azt a fidesz teszi. :DDDD

"Mivel nincs autópálya, ezért a nyugati cég nem is szívesen viszi a termelést Bukarest közelébe"

Ugye tudod, hogy most Románia mellett érvelsz? Azt mondod, hogy "a nagyon szar infrastruktúra miatt a külföldi cég nem megy oda, de még ennek ellenére is jobb gazdasági eredményük van".

Egyébként ez még mindig nem gazdasági összehasonlítás. A vidéki infrastruktúra lehet rossz, de ha ennek ellenére jobb eredményeik vannak, akkor az megint az mutatja, hogy nálunk vannak gondok.

Max mellette rámutat arra is, hogy infrastruktúra fejlesztéssel Románia még jobb lehet.

Én még mindig azt mondom, hogy kisebb arányú a kereskedelem hozzánk képest, így annyira nem fontos, de még ha beleveszem, hogy az ottani kereskedelem felét egyébként nem úton, hanem egyéb módon intézik, akkor ez még inkább rámutat arra, hogy nem az infrastruktúrákat kellene összehasonlítani, ha országokról beszélünk

2022. febr. 2. 14:54
 27/30 anonim ***** válasza:
100%
#27 Te gyagyás vagy? Tekerj már az oldal tetejére és olvasd el, mi volt az eredeti kérdés!
2022. febr. 2. 15:14
 28/30 anonim ***** válasza:
60%

Nem, de te láthatóan értelmi fogyatékos vagy. Az eredeti kérdés 99% kizárólag Budapestről és Bukarestről szól.

A kérdés ez, a kifejtésben pedig egy telejs bekezdés szól erről.

Az ország gazdaságát egyetlenegy mondatban ejti meg a legeslegvégén.

2022. febr. 2. 15:33
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

#22, #28!

"Az infrastruktórát tekintve, amiről beszéltél és ő is beszélt, az kizárólag Bukarestre vonatkozott."

Segítek:

"...a magyar szakemberek pontosabban és kevesebb hibával és gyorsabbak dolgoznak a német kollégáknál is, hát még a románoknál. Mégis a szar infrastruktúra miatt kevesebb az előállított gazdasági érték, ennek megfelelően a bérek is alacsonyabbak jelentősen."

Kiktől dolgoznak gyorsabban a magyarok? A románoknál. Mégis kevesebb az előállított gazdasági érték (LOL). Mi ennek az oka? Mert nálunk szarabb az infrastruktúra.

Hol is jobb, akkor az infrastruktúra a kérdező szerint? A románoknál. Nem a bukarestiek dolgoznak gyorsabban nálunk, hanem ismétlem, a románok. Hol élnek a románok? Romániában.

A kérdeő szerint Romániában jobb az infrastruktúra, kár a gőzért.

Amúgy nem értem mi a rákért mosdatod. Egy hülye ábrábol képes volt azt levezetni, hogy a román gazdaság jobb, mint a magyar, aztán majd biztosan véletlenül sem gondolja azt, hogy az infrastruktúra rosszabb. :D

2022. febr. 2. 19:46
 30/30 anonim ***** válasza:
60%

Jahh, ha ostobán ignorálod az előző mondatot, akkor persze. Vp-i magyarokról és bukaresti románokról beszélt. Ez kiderül az előző mondatból.

Tessék:

"a munkaerő produktivitás már lényegesen nagyobb volt Bukarestben és környékén mint Budapesten. No nem mintha a magyar munkások lassabban vagy kevesebbet dolgoznának"

"Amúgy nem értem mi a rákért mosdatod."

Nem mosdatom, az nem tetszik, ha valaki a saját hülyesége miatt hülyéz le másokat.

Egyébként kettőtök közül ő áll közelebb a valósághoz, mivel jelenleg a legtöbb szempontból Románia már előttünk van. Nyilván lehet 1-2 dolgot mondani, ahol mi vagyunk előrébb, de összességében már nem igaz.

2022. febr. 7. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!