Mit csinál egy országgyűlési képviselő a törvényalkotáson, parlamenti felszólalásokon kívűl?
#13 köszi!:)
Sajnos ez nekem nem elég. Ez kevés konkrétum.
Mit szeretnél kérdező? Úgy látom, nem tudod megfogalmazni konkrétan. Csak te vársz másoktól konkrétumot. Ahogy rengeteg válaszoló is nagyon "tudja", mit tesz egy képviselő, da a leírtakból világosan kiderül, fogalma sincs.
Egy tudásba munkát fektetni nem szeretnek azok, akiknek kevés van. Ők úgy képzelik, valaki majd ír összefoglalót, mintegy zanzásítva, hogy ne kelljen vele sokat bíbelődni. Nos, nem ír ilyen senki. De vannak iskolák, ahol ezzel foglalkoznak, vannak könyvek, amelyek sokféle szemszögből világosítják meg, csak éppen ezt nem szeretik olvasni, mert olyan "szétszórt". A nagy leszólók (nemcsak e témában, bármiben) jobban megvizsgálva jellemzően a fogalmat sem ismerik, amit szapulnak.
Mint tudni kéne, a képviselő az ország dolgaival foglalkozik. Itt is mint mindenütt, szerepek vannak, hiszen mindenhez alaposan érteni nem lehet. Így aztán van aki pénzügyekkel foglalkozik, van aki törvényekkel, mások ellenőrzéssel, biztonsággal, szervezéssel, társadalomműködéssel és még sok dologgal, amit itt nem érdemes részletezni. Ez nem konkrét cselekvés, hanem elvi kérdések kidolgozása. Például aki törvényekkel foglalkozik, nem alkot törvényt konkrétan. Helyette vizsgálja, mi ellentmondásos, mi hiányzik, mit vetnek fel a hatóságok, önkormányzatok stb. És kidolgoz javaslatokat, miről lenne szükséges törvény, mit kéne változtatni vagy eltörölni. Ilyen munkánál sok ellentétes nézőpont ütközik, tehát ki kell dolgoznia módszertant a megbeszélés módjára, például mit és hogyan kell indokolni, hogyan történjen az elfogadás vagy elutasítás. Ennek van olyan része, ami általános és ezért egyszer kell megcsinálni, és van olyan, ami minden konkrét ügyre más. Arra, hogy ezt hogyan kell csinálni, a képviselő részben iskolában tanul dolgokat, részben rengeteg különböző dolgot elolvas, részben emberekkel beszélget, mert fotelben ki lehet találni sok mindent, de nem mindent. Valamikor össze is kell szednie a gondolatait, és rendszereznie. Aki ilyent sose csinál, az persze nem tudja, ez mit jelent. Akkor gondolja végig: a feje egy nagy ház, benne a gondolatok bármilyen tárgy. A ház minden zuga tele van szórva. Tegyen rendet. Ez meddig tart? A rendhez módszer is kell, tudni kell mi zokni és mi fogkefe, vagy mi munkaeszköz. És ki kell tudni jelölni neki eg helyet, ahol áttekinthetően együtt vannak. És főleg, tudni kell mindet használni, ott ahová való. Közben mások is jönnek mennek, szétrendeznek a saját igényeik szerint, a te dolgot a visszarendezés vagy megegyezés. Na mennyi ideig tart? És még csak a töredékéről volt szó.
Miért érdekeljen ez egy mezei átlagpolgárt? Csak azért, mert enélkül pusztán hőzöngeni képes, amivel a kutya se törődik, azt hiszi, ha üvölt, jobban figyelnek rá, pedig ellenkezőleg. És az a képviselő hamar kiszúrja, hogy a kívülről figyelők tök hülyék, eszerint is kezeli őket. Lop, mert tudja, nem tudják lebuktatni. Hazudik, mert tudja, benyalják készséggel. Nem dolgozik, mert tudja, nem képesek ezt megállapítani, csak hőzöngenek. Te dolgozol tisztességesen, ha tudod, hogy a főnök nem tud ellenőrizni? Nekik te vagy a főnöke. ha rosszul dolgozik, pláne csal, azonnal ki kellene rúgnod. De még azt se tudod, ezt megteheted. Ha véletlenül ezt mondják, nem hiszed el, mert ibolyád sincs, hogyan kéne csinálni. Bezzeg a képviselő ezt mind tudja és jókat röhögnek ha együtt vannak. Te piálsz, ha együtt vagytok, ők meg röhögnek rajtad.
Én pedig, aki látom mit tesznek, én, aki szólok nektek, én pedig le leszek ugatva, ki leszek röhögve, a képviselő meg ezt is tudja. Az itteni nagy dumák meg rohadtul nem érdeklik.
Hát úgy körülbelül erről szól ez a mese. Ha akarod elhiszed, ha akarod hőzöngsz tovább. Egyet még mondok, hogy ne érezd jól magad. Mindegy mit teszel. Én tudni fogom, hogyan éljek jól, hogyan ne én tömjem az ilyen képviselő zsebét. Engem ő valójában nem zavar, csak az, hogy itt miket olvasok, meg hogy milyen ocsmány a környék, út, levegő, házak, szolgáltatások, minden. De azt is tudom, te fizeted az árát, mert te nem tudod, ezt hogy kerül ki. Eszerint ítéld tehát meg, mi a teendőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!