Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Legalább a covid gyorsteszt...

Legalább a covid gyorsteszt miért nem ingyenes?

Figyelt kérdés
Nem csak Magyarországon, de nem az lenne a normális, ha mondjuk otthon, vagy az otthon közelében lenne egy ingyenes covid teszt automata? Nem értem, én vettem 3at életemben, kB 10 ezer forint volt, de nyilván sokan ezt nem teszik meg. Miért ilyen drága? Ha ingyenes lenne, legalább mindenki használná és nem is indulna el otthonról.
2022. jan. 29. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Mert ami ingyenes azt dobálnák mint a szemetet attól tartok
2022. jan. 29. 17:55
 2/8 anonim ***** válasza:
26%
Mert piacgazdaságot támogató jobboldali kormány van, aki nem osztogat ingyen csak úgy.
2022. jan. 29. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Egyfelől ingyen nem terem semmi, teszt se. Azt valaki gyártja, ez neki költség, és munka.

Másfelől annak a megfontolása az állam részéről, hogy valamit ingyen adjon, azt jelenti, az állampolgár adójából valamit nem csinál meg (na jó, itt konkrétan azt jelenti, hogy a lopásból kevesebb marad, de másutt tényleg az adó). Ha talál olyasmit, ami időlegesen nem annyira fontos, akkor azt törölheti, abból adhat ingyen tesztet. Viszont akkor a javasolt módot mindenki orrba szájba használná (nemcsak szükség esetén), mert ilyen a magyar. Ami ingyenes, azt viszi, ha kell, ha nem.

Egyébként külföldön sok helyütt megvan ennek a kidolgozott racionális módja. Működik is. Nálunk nem lehet, mert elképzelhetetlen, hogy csökkenjen a szabadrablás eredményessége, ugyanakkor a tömeg pillanatok alatt mindet elvinné (jó lesz később).

2022. jan. 29. 17:59
 4/8 anonim ***** válasza:
66%

Nem ingyen osztogatná. Az oltottak sem fizetnek az oltásért, hanem TB-re megy.

Mehetne a teszt is TB-re! Illetve a vérvételes ellenanyag-vizsgálat is ugyanígy!

2022. jan. 29. 18:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Na jó, de a darabonként 2000-6000 Ft nem túlzás?
2022. jan. 30. 08:12
 6/8 anonim ***** válasza:

4 vagyok. Miért pontoznak le?

Igazat írtam!

2022. jan. 30. 12:05
 7/8 gyik123 válasza:
48%

“Visszalépett a magyar kormány abból az uniós programból, amely révén az ország mintegy 900 millió forintos vissza nem térítendő EU-s támogatást kaphatott volna gyors- és PCR-tesztek vásárlásához”

[link]

2022. jan. 30. 14:06
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Mert nem Németországban vagyunk, azért.
2022. jan. 31. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!