Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted milyen egy baloldali...

Szerinted milyen egy baloldali embertípus?

Figyelt kérdés
A polgári keresztény jobboldali embertípust ismerjük, na de milyen egy mai baloldali embertípus?

#baloldali embertípus
2022. jan. 29. 08:35
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
78%
Én a keresztény jobboldaliak sem vagyok képben. Egy keresztény nem gyűlölködik, egy jobboldali nem tapsol a balos gazdaságpolitikának, fix árak stb.
2022. jan. 29. 08:37
 2/33 anonim ***** válasza:
16%
ostoba, követelőző, iskolázatlan
2022. jan. 29. 08:38
 3/33 anonim ***** válasza:
17%
Kommunista beállítottságú: akinek egy fityinggel is több van, szemmel veri.
2022. jan. 29. 08:44
 4/33 anonim ***** válasza:
89%

Ez rengeteg tényezőtől függ, van gazdasági, kulturális megközelítése is. Általában elmondható, hogy a baloldal a szegényebbekre érzékenyebb, míg a jobboldal azt vallja, hogy aki tehetségesebb, az emelkedjen a többiek fölé. De ezek nem vegytiszta szempontok, hiszem a baloldalon is vannak kiemelkedettek, és a jobboldalnak is van szociális politikája.

Az egykulcsos-többkulcsos adó pl. jó példa. A baloldal 2 vagy 3 kulcsos adóban gondolkodik, ahol X jövedelemig kevesebbet kell adózni, X felett pedig többet. Az a logika, hogy akinek többje van, az adjon bele arányosan többet. (Ha 200 ezret keresel, és abból fizetsz 50 ezret, azt jobban megérzi a mindennapi életed, mint ha keresel 1 milliót és marad nálad 600 ezer.)

A jobboldal azt mondja, hogy ne büntessük aki okosabb vagy tehetségesebb volt, mindenki egységesen fizessen. A fenti példában a 200 ezres ugyanúgy 150-et kap kézhez, az 1 milliós pedig 750-et).

Ezek nem jó vagy rossz szempontok, a bal és jobboldal nem rossz, hanem egy világlátás. Én pl. gazdaságilag baloldali vagyok, kultúrálisan jobboldali.

2022. jan. 29. 08:51
 5/33 anonim ***** válasza:
63%

"A baloldal 2 vagy 3 kulcsos adóban gondolkodik, ahol X jövedelemig kevesebbet kell adózni, X felett pedig többet. Az a logika, hogy akinek többje van, az adjon bele arányosan többet."

Ez addig oké, ameddig a társadalom X része nem rendezkedik be ingyenélésre, a 150 nettót megkeresőket meg nem gazdagozzuk le.

2022. jan. 29. 08:53
 6/33 anonim ***** válasza:
24%
Jobboldali nem térdel le ... baloldali még be is pucsit :)
2022. jan. 29. 08:54
 7/33 anonim ***** válasza:
34%
Gáz, mert ész nélkül befogad a környezetébe mindenkit, nem csekkolja le, hogy esetleg érdekemberek veszik körül...
2022. jan. 29. 08:54
 8/33 A kérdező kommentje:
#4 Többségében politikai irányvonalat írtál, és keveset a baloldali embertípusról. Szegényebbekre érzékenyebbek, és ... ?
2022. jan. 29. 08:55
 9/33 anonim ***** válasza:
20%

nem a szegényekre érzékenyek, hanem a társadalom közepét akarják összegyúrni egy lumpenproli masszává

az, hogy legalul mi van, senkit nem érdekel, fent pedig nyilván az önjelölt elit

2022. jan. 29. 08:57
 10/33 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ezt nem lehet megválaszolni. vannak jobb és baloldali politikai eszmék. Szerintem egy normális ember nem feltétlenül csak egy oldal szempontjai szerint él. Vannak elkötelezett emberek az egyik és a másik oldal iránt de ebből leszűrni, hogy milyenek azt nem lehet. Vannak sztereotípiák , hogy a jobboldaliak azok mind nagyon vallásosak amíg a baloldaliak ateisták a másik oldalról, hogy a baloldali emberek jobban törődnek a szegény emberekkel. De egyik sem igaz
2022. jan. 29. 09:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!