Nyertem 5 millió forintot?
Márki-Zay azt mondta, hogy ad 5 millát annak aki megmutatja, hol mondott olyat hogy be fogja engedni a migránsokat.
A CNN-nek pediglen azt mondta, hogy Orbán is beengedi a migránsokat, így ebben nem lesz különbség ami őt illeti csak ő sokkal emberségesebben fog velük bánni.
Akkor van 5 millióm?
https://www.youtube.com/watch?v=ZNRDZYlaMnE
"Akik háború elől menekülnek, azok nem utaznak át a fél világon, hanem az első országban megállnak, hogy haza tudjanak menni, ha vége van a háborúnak.
(Segítek: Szíriával nem vagyunk határosak.)"
Jah, hogy földrajzolunk, tanár úr? Engedelmével ezt figyelembe véve, én bevonnám a szociológiát is.
Nézzünk egy tipikus szír helyzetet. Képzeljük el, hogy egy tök átlagos szír férfi vagy, feleséggel és gyerekekkel. A szüleidet az ISIS élve nyúzta meg (legalábbis ezt mondták, rég nincsenek megbízható hírek), a bátyád a polgárháborúban maradt ott. Félted magad, a gyerekeid, a feleséged.
Mindenedet pénzé teszed, mert értesültél róla, hogy Németországban biztonság van és munka. Persze előtte te is ránéztél a világtérképre, és az alábbiakat látod:
Törökország a legközelebbi ország, itt azonban konkrétan koncentrációs táborokba zárnak, kevés a kaja, nincs rendszeres tisztálkodási lehetőség.
Onnen mehetsz Görögországba (de ott annyi a menekült, hogy biztosan nem fognak tudni befogadni) és Bulgáriába (de ott meg a közbiztonság nagyon rossz és mint említettem, félted a családod.
Ismét mondom, te alapvetően Németországba szeretnél eljutni, mert ott van olyan életszínvonal, mint pár éve Szíriában volt. (Mivel ellentétben a közvélekedéssel, az egy nagyon jóléti állam volt a háború előtt, Magyarországot kenterbe verte).
Most otthon, a fűtött lakásodban, a kényelmes foteledben elmondod, hogy a helyes döntés részükről alapvetően Törökország lett volna, de max. Bulgária és Németország. És el is hiszem, hogy te nem mennél el a világ másik felébe, hogy biztonságot és jó életet adj a családodnak és magadnak is. (Mondjuk ha így van, rossz szülő és férj vagy, és ostoba is.)
Azt se árt tudni, hogy ezek az emberek baromira nem akartak Magyarországra jönni. Ugyanis nem csak egy fasiszta retorikát alkalmazó rezsim miatt kellene aggódniuk, de az életszínvonal is borzalmas ahhoz képest, ahonnan jött. Most erre mondhatod, hogy "haha, itt a lebukás, hát ez már gazdasági szempont, tehát MIGRÁNS!" Egyrészt igen, migráns, mert elhagyta a hazáját. Másrészt igen, beléptek gazdasági szempontok, ezek azt diktálják, hogy menjenek Magyarországtól minél messzebbre. Harmadrészt: de ha nincs háború, eszök ágában sem lenne elhagyni az otthonukat.
És még egy: Márki-Zay erről az oldalról nem sokat beszélt egyébként, így ha akarom sem tudom elhinni MZP propagandáját. Sőt, erről baloldalról sem hallottam részletes elemzéseket.
Az külön vicces, hogy az imádott Orbánotok viszont ezrével telepít be migránsokat, még az sem okoz gondot, ha mondjuk nemzetközi körözés alatt áll :)
"Oszt az ukrán melós hogyan szavaz te nagyon setét?
A határon túli magyarok meg szavazhatnak anélkül is hogy melósnak álcáznák magukat...."
Egy kis érdekesség a cikkből:
"Krisztián szólt, hogy majd jönnek ide autóval az emberek. Úgy is lett. Beültem a kocsijukba, és átmentünk Várdába a kormányhivatalba, sok olyan volt közöttük, akik egy mukkot nem beszéltek magyarul, pedig magyar állampolgárok is. Én nem fizettem le senkit, csak én kaptam pénzt az aláírásért"
A tények makacs dolgok! Igaz ez a liberálisokat cseppet sem szokta zavarni.... A menekültjog nem arról szól, hogy a kedves migráns kiválasztja magának azt a gazdag országot, ahol a legszimpatikusabb és ahol ott a legjobban élhet.
Ilyet a nemzetközi egyezmények nem tartalmaznak!
Így jog szerint aki az első biztonságos országot elhagyja, az már nem menekült!
"A tények makacs dolgok! Igaz ez a liberálisokat cseppet sem szokta zavarni.... A menekültjog nem arról szól, hogy a kedves migráns kiválasztja magának azt a gazdag országot, ahol a legszimpatikusabb és ahol ott a legjobban élhet."
Ezt bírálják el. Majd a MÁR ELBÍRÁLT személyeket osztják szét. De a Fideszesek a közös teherviselést úgy képzelik el, hogy az EU ad pénzt és semmit sem kell tenni cserébe.
Az ukránok szavazásáról elfogyott az érv, pajtás?
Azzal kezdte
Persze hogy nincs
Hiszen Petya bszna kifizetni, ha kérném is...
Meg kell hallgatni a felvételt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!