Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy a tanárok...

Támogatnád, hogy a tanárok béréről a nép döntsön?

Figyelt kérdés
Az a nép, akiknek jó részének gyerekkorát megkeserítették a hatalmukkal visszaélő, gonosz tanárok, akik alig várták, hogy végre megszabaduljanak a förtelmes közoktatástól. Így lenne fair. A nép döntsön az alapján, hogyan bántak velük és mit adtak nekik a tanárok! Hiszen ez a lényege az egésznek. Jó pár embert ismerek, akiknek maradandó traumákat okoztak a tanárai, mert rajtuk élték ki a felgyülemlett feszültséget.
2022. jan. 26. 15:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
28%

Én támogatnám.

A tanárok többsége elvan magától szállva, narcisztikus, visszaél a hatalmával.

Viszont egy kis "lyukat" is hagyni kellene, mert van pár normális,tehetségesebb pedagógus is.Nekik emelni kellene a fizetésüket,hogy a rosszak megpukkadjanak az irigységtől.

2022. jan. 26. 16:07
 12/20 anonim ***** válasza:
66%
3-as! De, tehetnek rola ... rossz munkat nem adunk ki a kezunkbol!!! :))) Tehat ha egy tanar az evek alatt nem tudja megtanitani a diakot, akkor az a tanar semmit nem er, nem vegzi el a munkajat ... neki az a dolga, hogy a gyengebb kepessegu vagy szorgalmu gyereknek is megtanitsa a tudomanyt. Azert van ott a diak is es a tanar is.
2022. jan. 26. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
"A rossz tanárok okozta károkat is nehéz helyrehozni." - Ha meg lennének fizetve, a tehetséges tanárnak valók, akik jók is, hajlandók lennének nagyobb arányban választani ezt a pályát, és akkor már lehetne az oktatás minőségét is javítani azzal, hogy a szakma kilöki az oda nem való szemetet. De amíg nincsenek megfizetve, a jó tanárnak valók nem fogják ezt a pályát választani többségében, mert azt látják, hogy se pénz, se megbecsülés.
2022. jan. 26. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én "jó tanár" voltam, a diákjaim szeretek, én is őket, ráadásul az eredményeik is jók voltak...

Egy éve hagytam ott a tanári pályát, mikor 28 évesen, 3 év tanítás után még mindig csak 160 ezer forintot vittem haza. Miközben hivatalosan 32 órát kell az iskolában tölteni, sokszor 45 órákat is ott voltam, mert csináltak egy olyan szuper órarendet nekem :)) Meg természetesen ott vannak a fizetetlen helyettesítések (heti 6 alkalom ingyenmunka), illetve az, hogy mindent saját zsebből kellett megoldani, mert az iskola kereteiből nem futotta papírra, nyomtatásra, táblafilcre, stb.

Most fele akkora energiabefektetéssel keresem a tanári fizetésem dupláját egy SSC-ben. Ráadásul míg tanárként 150 diák dolgozatának javítása maradt az éjszakáimra, most 16:00-kor befejezem a melót is pihenhetek végre Hiányoznak az diákjaim, hiányzik a tanítás, de valamiből nekem is élni kell...

2022. jan. 26. 16:25
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
Anyukám tanár egy általános iskolában, jövőre megy nyugdíjba, a fitése messze-messze elmarad a KSH által nemrég lehozott nettó 320 ezertől. Egy pályakezdő tanárnak pedig annyira versenyképes a fizetése, hogy versenyzik a takarítónő fizetésével.
2022. jan. 26. 18:03
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem, azt nem támogatnám. Azt viszont megfontolásra javasolnám a mindenkori oktatási tárcának, hogy a létminimum egy fix szorzatát kapják illetményként - a tanári pályán eltöltött évek függvényében. Lehet vitatkozni azon, hogy milyen szorzó igazságos egy x éve fizika tanárként gimnáziumban oktató tanár esetében, de abban egyetérthetünk, hogy a létminimum egy gazdasági helyzethez általában igazodó - és éppen ezért inflációt követő összeg, amely viszonylag stabil. A teljesítményértékelés intézménye meg teljesen értelmetlen, mint olyan, mert az egész csak és kizárólag annak a függvénye, hogy szimpi e valaki az igazgatóságnak vagy sem, - köze nincs a realitáshoz.
2022. jan. 26. 18:23
 17/20 anonim ***** válasza:
72%
Szia, pont az alacsony fizetések miatt nincsenek jó tanárok. Ha a nép bosszúból megállapítaná, hogy a tanároknak elég a közmunkásbér, mert még a minimálbér is túlzás, akkor tényleg közmunkások fognak vigyázni a gyerekekre, és a szülőknek kell tanítaniuk a gyerekeket, mert az iskolában csak gyerekvigyázás van, tanítás nincs.
2022. jan. 26. 21:09
 18/20 a fidesz komcsi párt ***** válasza:
59%
Mondjuk az egyszer szent, hogy sok a rossz tanár.
2022. jan. 26. 22:14
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#18: Szelekcióra nincs lehetőség, mert örülnek, hogy kapnak valakit.
2022. jan. 27. 18:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Én végzős tanáris egyetemista vagyok, nem is kerestem még állást, de már 2 iskola keresett fel, hogy szeptembertől szívesen felvennének. Szóval itt már nem az a lényeg, hogy jó tanárokat találjanak, hanem hogy bárkit.

Spoiler: három nyelvvizsgával, 6 év egyetem után nem megyek el tanárnak a szakmunkás minimálbérért, ennél minden jobban fizet ,🤷🏼‍♀️

2022. jan. 27. 18:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!