Támogatnád, hogy a tanárok béréről a nép döntsön?
Én támogatnám.
A tanárok többsége elvan magától szállva, narcisztikus, visszaél a hatalmával.
Viszont egy kis "lyukat" is hagyni kellene, mert van pár normális,tehetségesebb pedagógus is.Nekik emelni kellene a fizetésüket,hogy a rosszak megpukkadjanak az irigységtől.
Én "jó tanár" voltam, a diákjaim szeretek, én is őket, ráadásul az eredményeik is jók voltak...
Egy éve hagytam ott a tanári pályát, mikor 28 évesen, 3 év tanítás után még mindig csak 160 ezer forintot vittem haza. Miközben hivatalosan 32 órát kell az iskolában tölteni, sokszor 45 órákat is ott voltam, mert csináltak egy olyan szuper órarendet nekem :)) Meg természetesen ott vannak a fizetetlen helyettesítések (heti 6 alkalom ingyenmunka), illetve az, hogy mindent saját zsebből kellett megoldani, mert az iskola kereteiből nem futotta papírra, nyomtatásra, táblafilcre, stb.
Most fele akkora energiabefektetéssel keresem a tanári fizetésem dupláját egy SSC-ben. Ráadásul míg tanárként 150 diák dolgozatának javítása maradt az éjszakáimra, most 16:00-kor befejezem a melót is pihenhetek végre Hiányoznak az diákjaim, hiányzik a tanítás, de valamiből nekem is élni kell...
Én végzős tanáris egyetemista vagyok, nem is kerestem még állást, de már 2 iskola keresett fel, hogy szeptembertől szívesen felvennének. Szóval itt már nem az a lényeg, hogy jó tanárokat találjanak, hanem hogy bárkit.
Spoiler: három nyelvvizsgával, 6 év egyetem után nem megyek el tanárnak a szakmunkás minimálbérért, ennél minden jobban fizet ,🤷🏼♀️
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!