Szerintetek Bangóné visszaadja a mandátumát a történtek után?
"Egyébként csak egyéni képviselők legyenek..."
Pontosan ez lenne a normális egy becsületes rendszerben. Egy képviselő csak az embereket szolgálná és sosem pártokat. Mert most akárhogyan nézzük a pártérdek mindig első nekik és csak utána következhet az állampolgári érdek.
Ezzel vitatkoznék, tisztán listás is működhet, Ausztriában, Belgiumban és Izraelben is ilyen van, sőt, az MSZP is tisztán listás rendszer bevezetését javasolta.
#12 Listáról az jut be, akit a pártközpont a lista elejére helyez. Pártszimpátiától FÜGGETLENÜL, minden listán van olyan név, akire egyéniben nem szavaznál. Inkább otthon maradnál. Az ilyenek "surranópályán" bejuthatnak. Az egyéni körzet jobban ösztönöz a különböző pártok közötti együttműködésre helyi szinten és ez könnyíti az országos szintű együttműködést is.
Tudom, hogy sok országban csak lista van, és tudom, hogy sok országban csak egyéni. Ebből számunkra semmilyen kötelezettség nem keletkezik. (Attól, hogy a szomszédom cukorral eszi a káposztás tésztát, én még ehetem borssal).
"Egyébként csak egyéni képviselők legyenek... Pontosan ez lenne a normális egy becsületes rendszerben."
Én erre értettem, hogy lehet egy tisztán listás is "normális, becsületes" ahogyan az működik is nyugati országokban. De a jelenlegi magyar rendszernek sincsenek kirívó hibái, és itt a kirívó jelzőn van a hangsúly, mert nyilván vannak hibái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!