Csak én érzem azt, hogy idén tényleg kormányváltás lesz?
#30 azt azért tegyük hozzá, hogy ezek az ügyek legfeljebb a bizonytalanokat billenthetik erre, vagy arra, vagy épp késztetik otthonmaradásra, mert az is egy opció.
A satbil szavazóbázist az se ingatná meg, ha a kedvencük élő adásban lőne tarkón valakit. És eg az igazán aggasztó. Ha egy Völner ügyre, vagy egy Pegasus ügyre legyint a betompult szavazó, ott nincs miről beszélni. Ha egy Bangónét elkezdenek mosdatni, hogy nem is baj, hiszen nem kötelező a diploma, meg biztos belülről csinálták ki, akkor szintén nincs miről beszélni. Ilyen ügyeknek át kéne ütni a falat. De a súlyát sem fogják fel.
"Bangónét speciel nem mosdatták, hanem kizárták a pártból és felszólították, hogy adja vissza a mandátumát."
A szavazókról beszéltem. Az ő működésükről pro és kontra.
Egyébként pl Varga Damm Andrea mosdatta, de full lényegtelen, nem erről szólt a mondandóm.
Félreértettelek.
Ezzel együtt mondjuk valóban nem kell diploma a képviselőséghez...ezért nem is értem miért kellett hazudni róla.
szerintem a szavazatok a kérdés elején elég egyértelműek:
jelenleg 66 szavazat alapján nem lesz kormányváltás.
De ettől ne bízza el magát senki. Szavazni, szavazni, szavazni!
Akkor egy választási matematika:
Fidesz-KDNP 54 körzet egyéni
Baloldal: 52 körzet egyéni
Mi Hazánk: 0
Kétfarkú Kutyapárt: 0
Fidesz-KDNP:
21 körzet 5%-nál kisebb győzelem
15 körzet 5%-nál több, de 10%-ot meg nem haladó győzelem
11 körzet 10%-nál nagyobb, de 15%-ot meg nem haladó győzelem
7 körzet 15%-nál nagyobb arányú győzelem
Baloldal:
24 körzet 5%-nál kisebb győzelem
17 körzet 5%-nál nagyobb, de 10%-ot meg nem haladó győzelem
9 körzet 10%-nál nagyobb, de 15%-ot meg nem haladó győzelem
2 körzet 15%-ot meghaladó győzelem
Lista:
Fidesz-KDNP: 47%
Baloldal: 36%
Mi Hazánk: 5%
Kétfarkú Kutyapárt: 5%
Egyéb: 7%
Listás mandátum arány:
Fidesz-KDNP: 44
Baloldal: 36
Mi Hazánk: 6
MKKP: 6
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata: 1
Parlament összetétele:
Fidesz-KDNP: 98
Baloldal: 88
MHM: 6
MKKP: 6
MNOÖ: 1
Ha ez valósulna meg, akkor lényegében senki nem tudna kormányt alakítani, mert az egyszerű többséghez 100 fő kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!