Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eltörölhetik itthon a kötelező...

Jeffrey Spender kérdése:

Eltörölhetik itthon a kötelező oltásról szóló rendeletet valaha, mint ahogy a Cseheknél ?

Figyelt kérdés
2022. jan. 21. 14:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
én nem vagyok oltva (covid) , eddig még nem jött a fekete volga
2022. jan. 21. 15:41
 12/17 anonim ***** válasza:
11%

"munkavégzésnél is kötelező"

Nem kötelező annál a konkrét cégnél dolgozni, ahol kötelező.

"Nem elég a kettő alapoltás és a valódi víruson (könnyű) átesés ?"

Saját példám alapján nem. 10 hónapja kaptam oltást, át is estem a víruson, mostanra semmi ellenanyagom nem volt. (Azóta megkaptam a 3. adagot.)

2022. jan. 21. 15:41
 13/17 A kérdező kommentje:

A komplett közszféra ilyen, és a versenyszférára is ráerőszakolják.

Az nem zavar, hogy

- a virológusok / infektológusok 1,000-féle, önellentmondásos véleményt vallanak,

- az oltóanyag feltalálók és gyártók is mást adnak meg a termékeikre (pl. a Szputnyikra 2 - 3 év garancia, a soknevű variánsok ellen, addig a Pfizer 3 - 4 hónap, és csak az alapvírus ellen, a variánsok ellen kevésbé hatékony)

- és végül politikai, nem pedig szakmai alapon engedélyeznek / blokkolnak oltóanyagokat (pl. a Kínai vs. Orosz oltóanyagok, előbbit mindenhol, még az EU is fogadja, pedig szidják a hatékonytalansága miatt, addig az Orosz megbízható, de 10 éve rossz viszonyban vannak velük, automatikus blokkolás) ?

És az ehhez társuló rémhírkeltés, hogy a rádióban / stb-ben az a kezdőhír, hogy 300-an vannak intenzíven, elhunyt 100, többségében idős és krónikus beteg, és a politikusi nyilatkozatok, az ilyenek miatt vannak szélsőséges oltáspártiak, akik már az 5. oltásért is remegnek, és megveszekedett tagadók. Nekem meg az erőszakos kampányolásból és az előbb kettős mércékből van elegem.

2022. jan. 21. 15:49
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"A komplett közszféra ilyen"

Ez furcsa, közszférában dolgozok, és nem tudok róla hogy az egész ilyen lenne.

"a virológusok / infektológusok 1,000-féle, önellentmondásos véleményt vallanak,"

Mindig is így volt, van egy tudományos konszenzus, meg néhány dr. abdul aki mást mond. Nem kavar fel.

"az oltóanyag feltalálók és gyártók is mást adnak meg a termékeikre"

Tehát két különböző termék különbözik egymástól? Sokkoló.

"és végül politikai, nem pedig szakmai alapon engedélyeznek / blokkolnak oltóanyagokat"

Ez kicsit zavar, mert szputnyikkal vagyok oltva, de azért nem érzem a világ végének.

"És az ehhez társuló rémhírkeltés"

Aki struccpolitikára vágyik, az kikapcsolhatja a tv-t, rádiót, és hasonlókat. A média mindig is lehozta a negatív híreket is.

2022. jan. 21. 16:04
 15/17 anonim ***** válasza:
37%

3 és 7

Te valami szürke eminenciás lehetsz, akinek szerencséje van, mert az oltástól egyelőre nincs semmi baja. Aztán így kibicnek semmi se drága!

2022. jan. 21. 18:01
 16/17 anonim ***** válasza:
29%

Na mindegy, mert ha áprilisban (amikor eredetileg lejárt volna a védettségim) tizenkilencre lapot húzok és felveszem az első oltást, mire a harmadikhoz jutok, úgyis ősz közepe lesz kb.

Megette ezt az évet a fene! Meg amúgy is nemsoká 40 leszek, már mit akar az ilyen az életben! Nem?

Na... Egészségetekre!

2022. jan. 21. 18:16
 17/17 anonim ***** válasza:
72%

Bye-bye, kártya!...

Február 14-én este kéne valami országos méretű kártyabúcsúztatást tartani.

2022. jan. 21. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!