Akinek elege van a Fidesz-Összefogás cirkuszból azok kire szavaznak?
"Aki nem az összefogásra szavaz, az a fideszre szavaz, bármit is mond."
Képzeld el, én is le akarom váltani ezt a kormányt, de nem az összeborulásra. Úgy is lehet valaki ellenzéki, hogy nem támogatja a zajos agyút. Nem körülöttetek forog világ. Vissza lehet venni a nagy arcból.
Én most leborulok előtted és megkövetlek...feltéve, hogy le tudod vezetni érthetően, hogy miként lesz a kormány leváltva, ha az emberek olyan pártokra szavaznak, amik az 5%-os köszöb megugrását is komoly kihívásként élik meg.
Nem vonom kétségbe, hogy ellenzéki vagy, de miként képzeled a kormányváltást a gyakorlatban?
106 egyeni korzet van az uj valasztasi torvenyek szerint, 70 korzetben egyeniben is indulnia kell mindenkinek aki akar partlistat allitani. Az a felmeresekbol vilagos h egyeniben csak fideszes es osszegogasos jelolt fog nyerni.
A listas helyen is 5% os a bejutasi kuszob. Nem veletlenul alakitotta igy a rendszert a fidesz.
Aki ezen adatok ismereteben ugy gondolja hogy erdemes masra szavazni mint az osszefogas az nem akar kormanyt valtani igazan.
Ezt a szabalyt azert hoztak, hogy az ellenzek ne oszthassa fel az egyeni valaszto keruleteket. Lenyegben az osszefogas egy kenyeszer amit a fidesz hozott letre hogy mindenkit begyurcsanyozhasson.
Kicsit felre ment a dologs szerintem mert az emberek mar nem utaljak annyira Gyurcsanyt mint azt a fidesz kepzelte es akar egy olyan koaliciora is leszavaznak aminek a resze, hogy Orbant eltuntessek. De ez csak az en meglatasom par honap es kiderul bejott e a fisesznek ez a huzasa.
Azert is gondolom, h nem jott be, mert ilyen valasztas elotti penz osztas meg nem volt, erre nem lenne szukseg (foleg ilyen gazdasagi helyzetben) ha a fidesz annyira jol allna mint azt a mediaja harsogja.
Volner János is besegített kicsit az egyéni módosítójával.
Ha ő nincs, akkor most lenne egy bal és egy jobboldali lista és egyetlen esélyes jelölt egyéniben a fideszes aspiráns ellen.
Csak azért szavazok idén az ellenzékre, hogy 4 év múlva a Kutyapártnak jobb esélyei legyenek.
Mert önmagában nincs sok értelme lecserélni a hazug, tolvaj Fideszt a hazug tolvaj Összefogásra.
"Tehát a jelenlegi választási rendszerben ha én a Kétfarkúakhoz húzom az X-emet, az egy Fidesz szavazat lesz, mert... ööö... miért is?"
Mert ha az összes szavazat az összefogásnál koncentrálódna nagyobb eséllyel lenne kormányváltás. Az MKKP talán be sem jut.
"Mert ha az összes szavazat az összefogásnál koncentrálódna nagyobb eséllyel lenne kormányváltás"
És ha én az összefogást sem akarom? Akkor az égvilágon semmit nem nyernék ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!