Tényleg már csak 8 millió magyar él az országba?
Azt is tedd hozzá, hogy 2010 után legalább ennyien haza is jöttek azok közül, aki 2010 előtt mentek ki. (Ezt a környezetemben tapasztalom)
Nem tudom, hogy mire próbálsz utalni, hisz pl. a roma kisebbség fő állampolgársága a magyar.
---
#5 (kérdező)
Miért, milyen suliba jársz? A tanároknak alapvetően nincs több hozzáférése a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisához, mint egy átlag állampolgárnak, vagyis lényegében ezeket az adatokat akár te is megnézheted.
#6 (kérdező)
Ahogy az #1 válaszára írtam. A kivándorlás mellett a hazavándorlás is megvolt. Nem is kicsi arányban.
A népességrobbanáshoz nem elegendő még ez sem.
Az biztos, hogy vannak roma polgártársaink, akik ugyanolyan magyar állampolgárok, mint Te vagy én. Az, hogy ők egy etnikai kisebbséghez tartoznak, arról pedig nem ők tehetnek.
Nem tudom, hogy ezt honnan vetted, hogy 10-15 évenként 1 millióval csökken a népesség. A 2004-es adatok szerint 10,3 millió volt országunk teljes népessége, míg a legfrissebb adat pedig 9,7 milliós népességről szól. Ez azt jelenti, hogy még közel 20 év alatt sem fogyott a népesség 1 millióval.
Mielőtt még a kettős állampolgárokkal jössz, azt ne tedd. Az elmúlt 12 évben a könnyített eljárással esküt tettek valamint még a korábbi rendszerben az állampolgársági eljárást megkezdők nincsenek ezzel arányba. A legtöbb - főleg idős korú - kettős állampolgár nem költözött az anyaországba.
Köszi a linket!
"A magyar fogy, de nem olyan gyorsan, mert pl a romák szerencsére sokasodnak, csak a fehér,heterok fogynak annyira"
A komment rasszista és kirekesztő hangnemű, ezért jelentettem.
#12 (lehet később #11)
Te is nagyon sántítva számolod.
#13 (lehet később #12)
---
#14 (lehet később #13)
Már elnézést. Ennyi erővel a Központi Statisztikai Hivatal 2002 és 2010 között pedig azt mondta, amit az MSZP vagy az SZDSZ akart, hiszen ők voltak akkoriban hatalmon.
"Azt is tedd hozzá, hogy 2010 után legalább ennyien haza is jöttek azok közül, aki 2010 előtt mentek ki. (Ezt a környezetemben tapasztalom)"
A környezetedben ismersz 400 ezer embert? Egyébként a KSH csak azokat teszi bele a statisztikába, akik megszüntették, vagy újralétesítették itthoni lakcímüket, de tudjuk, hogy rengetegen vannak, akik úgy élnek kint, hogy ezen még nem estek át. Ezért rendszeres eltérés van a magyar és külföldi statisztikák között, mert a külföldiek (britet és németet tudom) szélesebb kört fednek le.
Ki lehet forgatni az ember mondandóját. Arra utaltam, hogy legalább ugyanannyian mentek ki, mint ahányan hazajöttek. Ha a környezetemben körül nézek, akkor elment 58 rokonom, ismerősöm. Ezzel szemben a 2010 előtt kimentek közül 62 fő tért haza. Ezt nem KSH adat, hanem a saját tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!