Választások után mi fog változni szerintetek?
Megszűnik a Fidesz 2/3-a.
A Parlamentben is a DK lesz a legerősebb ellenzéki párt.
A Momentum - akiknek eddig nem volt parlamenti képviselete - bekerül.
Jó kampány esetén a Mi Hazánk Mozgalom is bejut.
"neked nem lesz jobb semmiben"
Igazából ez a politizáló köztömeg legnagyobb hibája szerintem. Mármint ezzel a hozzáállással.
Olcsóbb a csirkemell. Ez jobb nekem? Igen, hisz kevesebbet kell költenem rá.
Ingyenesen adják a gyereknek a központilag megírt tankönyveket. Jobb lesz ettől nekem? Ha ahétköznapokat nézzük, igen, olcsóbb a beiskolázás, ez egy jó dolog.
Ugyanakkor meg kéne látni, hogy vannak dolgok, amik nem jók az állampolgárnak, dejók az országnak.
A hatóságilag lenyomott ár nehéz helyzetbe juttatja a kiskereskedőket és a termelő gazdákat, hiszen az ő költségeik nem csökkennek, csak az ár, amin el tudják adni a terméküket.
A versenypiacos tnakönyvek lehet drágák, de fényévekkel minőségibek mint az ideológiai neveléssel és menstruáló holdakkal átitatott állami tankönyvek. A minőségibb tnakönyv a minőségibb oktatást is jelent(het)i, hisz célunk (kellene, hogy legyen) az, hogy a gyerek ne legyen gyökér mire felnő.
Ugyanígy pl az anno bilivhar vizitdíj is. Kivesz 300 forintot az emberek zsebéből, de rrrrrrrrengeteg pénzt adott volna az egészségügynek, ahova már neked kell vinned a WC papírt, a szappant és a gyógysert is.
Akárhogy is nézzük, az állam is pénzből fizeti a szolgáltatásait. Ha odaajda az össze spénzt a népnek, nem marad neki semennyi, hogy minőségi szolgáltatást adjon. Márpedig a hatósági árú csirke, üzemanyag, rezsi ez pont ezt jelenti: áron alul ad el valamit, azaz számára veszteséges.
És félreértés ne essék, én a 2es válaszoló vagyok, annak ellenére, hogy pont a Gyurcsányos vizitdíjat hoztam fel példának, a hátam közepére se kívánom Fletót (se).
De amíg az a felfogás uralkodik, hogy az a párt jó, aki olcsóbbá teszi számunkra az életet, addig minőségi fejlődés nem várható.
De az ellenzéktől sem várható ebben érdemi változtatás, vagy csak nagoyn fű alatt, mert az emberek itthon nagoyn kaphatóak a populizmusra, úgyhogy az árakban méri eg ypárt hatékonyságát. Szóval ha az ellenzék esetlegesen nyer idén, akkor is kénytelenek ezt a populist akormányzást folytatni, különben 4 év múlva visszajön Viktor, és akkor sokáig fog még maradni.
Mo. sem az európai, sem a világpolitikában, a világgazdaságban nem jelentős tényező.
Kb. egy kis polski kategória, az autópályán. Ott van, halad, döcög, de nem jelentős dolog.
És azon vitatkozunk 4 évenként, hogy ki vezesse ezt a kis polskit.
Ez a magyar politika valósága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!