Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy Magyarország az EU 2. legszegényebb országa?

Figyelt kérdés
[link]

2022. jan. 19. 14:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
18%

Inkább maradok tisztességes és szegény.

Gyurcsány Ferenc

2022. jan. 19. 14:56
 12/17 anonim ***** válasza:
23%

Hamis hír.

A szegénység-gazdagság mérője szerintem sokkal inkább a jövedelem vagy a vagyon, mint a fogyasztás, költekezés, életszínvonal (persze általában van egy szoros korreláció). A szegény is költekezhet sokat például hitelből vagy családi juttatásokból és egy gazdag is élhet nagyon szerényen.

Ez a statisztika mutatja a különbségeket jövedelem alapján:

[link]

Itt Magyarország az 5. legszegényebb. És Németországban sem csak 80%-kal "gazdagabbak" az emberek, mint amit a HVG mutat a fogyasztásból, hanem valójában háromszoros a különbség a két ország között.

2022. jan. 19. 14:59
 13/17 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk nem számit a pénz. A szeretett vezérünk az első, minden más statisztika, csak utána jön! Mindörökké Viktor!
2022. jan. 19. 14:59
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Ahogy előttem is említették, ez a lista a lakosságnak a fogyasztását méri, nem az életszínvonalat. Persze általában ahol jobban élnek az emberek, ott többet is fogyasztanak. Hangsúlyozom, hogy általában és nem minden esetben. Nem véletlen, hogy amikor az adott országok gazdasági teljesítményét vagy jólétét vizsgálják, akkor azt nem pusztán a lakosság fogyasztásából számolják ki.

Maga a cikk is sorolja az okokat, hogy miért esett vissza a fogyasztás és nem csupán Magyarországon, hanem a teljes EU területén. A lezárások alatt nem vásárolnak annyit az emberek. Sokan elveszítik a munkájukat is ilyenkor, természetesen ők se fognak annyi terméket venni, mint korábban. Illetve a lakosság egy része nem fog eljárni olyan helyekre, ahol nagy a tömeg a járvány miatt, mint a bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók. Ezek mind csökkentik a lakosság fogyasztását.

Ez a lista nem mérvadó a lakosság életszínvonalának felmérésére, ugyanis szerencsére Magyarország azért még jócskán nem tart ott, hogy Bulgáriával versenyezzen az utolsó helyért.

2022. jan. 19. 15:00
 15/17 anonim ***** válasza:
20%
Hihetetlen, mennyi hülye van, aki még elmagyarázás után sem érti a szegénység és egy adott időszak fogyasztása közti különbséget.
2022. jan. 19. 15:02
 16/17 anonim ***** válasza:
24%

"Ahogy előttem is említették, ez a lista a lakosságnak a fogyasztását méri, nem az életszínvonalat."

Szerintem pont a fogyasztás mutatja legjobban az életszínvonalat, viszont nem feltétlen mutatja meg jól, hogy ki mennyire gazdag-szegény. Ezt magyaráztam a 12. hozzászólásban.

2022. jan. 19. 15:06
 17/17 anonim ***** válasza:
52%
Mese…
2022. dec. 15. 02:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!