A magyar emberek nem akarnak többet?
18/21 anonim ***** válasza:
18as szavával teljesen egyetértek
Amúgy is bírom, hogy a kis asztala/széke felett, szalag mellett mindenki tud óbégatni meg akkora jampi lesz hirtelen mint 2 másik. Amikor meg lejön egy felsővezető egy gyűlést tartani akkor mindenki hirtelen akkora kisembernek érzi már magát, hogy még a lehetőséget is megköszönik, hogy ott dolgozhatnak. Ez a betanított melósok kb 3/4 részére igaz.
Hangemberek.
Amúgy sem tudom miért ne lehetne valahol feljebb lépni. Sokan a kis éves emelésért remegnek, holott egy meghirdetett pozi kapásból 10-20%-al több casht jelentene.
Én anno 2 műszak 170-ből váltottam egy meghirdetett pozira 7-3ig 240 nettóval, majd jött 1 hónap múlva még az éves emelés ami 10% volt.
Persze ahhoz, hogy te legyél a befutó le is kell tenni valamit az asztalra.
10ból 8 ember 10-15 éveket képes a langyos hugyban üdögelni, és beéri a kis éves emeléssel. Betanított meló az elején szar. De ha az ember 2-3 évet belerak, és képes önállóan proaktívan dolgozni szinte garantált, hogy valamilyen formában feljebb fog kerülni. Na persze ez ugye nem az a szint, hogy beesünk melózni, aztán azt a kb létminimum munkát végezzük el, amiért még épp ki nem b*sznak, napi akár több órányi üresjárat mellett.
A legtöbb betanított dolgozóra jellemző, hogy a legminimumabb elvárt szinten felül semmit nem akar csinálni, nem nyitott az új munkafolyamatokra, várja a sültgalambot
A helyzet az, kérdező, hogy ha megnézed a történelmet, azt látod, hogy a világon mindenhol azonos folyamat ismétlődik; a kemény idők kemény embereket szülnek > a kemény emberek szebb időket teremtenek > a szép idők gyenge embereket szülnek > a gyenge emberek kemény zord időket hagynak maguk után.
Magyarország jelenleg ebben az utolsó fázisban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!