Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokan elítélik a segélyt, de...

Sokan elítélik a segélyt, de a szociális háló teljes hiánya miatt is langyos szar-fos a magyar munkaerőpiac, hogy filléres fizetésekért is versenyzünk?

Figyelt kérdés

Egy rövid sztori:

Beszélgettem egy dán arccal, az online hobbimon keresztül. Már eddig is feltűnt, hogy rohadt sok szabadideje van, egész nap ráér űzni azt a bizonyos hobbit. Ráadásul rengeteg fizetős dolgot is úgy használ benne, hogy meg sem nézi mennyi az ára, mert neki úgyis olcsó. Vettem a bátorságot és megkérdeztem már tőle miből él, hogy rá se kell néznie az árakra. Azt mondta, hogy ez náluk elég jól megy Dániában. Mondta, hogy annyi a dolga, hogy csicskáztasson kelet-európai programozókat. Ő maga nem ért hozzá, de elvégzett egy pár hetes tanfolyamot, hogy milyen fázisai vannak a fejlesztésnek, és csak azt kéri rajtuk számon, hogy hol tartanak, készen vannak-e már ezzel azzal, azt mondta mindössze napi 4-5 rutin e-mail. És ezért mondott egy összeget dán koronában ami Euro-ba átváltva ilyen 5000 Euro kb. Mondta, hogy durva hogy kb. 4-szer annyit keres, mint azok akiket csicskáztat ott keleten, de ez van.

A lényeg viszont: Amikor meg rákérdeztem, hogy de miért fizetnek neked ennyi munkáért ennyi pénzt? - Erre megdöbbentő válasz jött: Mondta nagy magabiztosan, hogy sok sikert kívánna a cégnek, hogy találjanak helyette valaki mást aki ezt is megcsinálja, úgysem fognak. Azt mondta az a pénz amit keres, az nem sokkal több mint amit a munkanélküliek, állami gondozottak kapnak ott szóval azt mondaná a főnökének, hogy hajrá.

Na erre ledöbbentem. Mi itt magyarok, még trágya fos bérekért is marjuk egymást, miközben az árak már itt is nyugatiak. Egyszerűen mert egyrészt ezt szoktuk meg, mármint az alacsony béreket, másrészt mert nincs semmilyen alapjövedelem, komolyabb támogatás ha nem dolgozol. Még mindig kommunisták vagyunk fejben, hogy hát dolgozni kell még a vajas kenyérért is, keményen.

Végeredményben ezért ilyen fostalicska a munkaerőpiaci helyzet itt, mert nincs szociális háló és mert komcsik vagyunk? Munkamániás félázsiai balekok?

#politika #bér #trágya #munkaerőpiac #szar bérszínvonal
2022. jan. 17. 04:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

8-as,csak, hogy értsd, hogy mi a különbség: Anyósom Berlinben bónuszokkal 2200 Eurót keres egy olyan raktári kulimunkáért, amiért itthon jó eséllyel kapna 150-200000 Ft-ot.

Mert ő az átlagproli. Nem irodai melós, nem szoftverfejlesztő, mint otthon mindenki. A lakhatásra elmegy neki 300-400 euró. Kajára elkölt, bőséggel 800-1000 eurót! És ott marad a zsebében nettó 1000 euró. És ő egy keleteurópai vendégmunkás. Nyilván ezt otthon mindenki el tudja érni.

A "szoftverfejlesztő" én vagyok a családban, de eszem ágába sincs otthonra dolgozni, amikor Londonba sckb a dupláját kapom a hazainak.

2022. jan. 17. 07:50
 12/13 anonim ***** válasza:
86%

Én Lengyelországba mentem elöször 12 éve dolgozni, majd onnan Németországba. Jelenleg irodás vagyok, home office-ban. Gondolkodunk hazamenni, mert otthon lenne lakás, amiért ugye nem kell fizetni, de az a vicc, hogy ahogy számolgatjuk a hazai árakkal, akkora az infláció, hogy az albi árát szó szerint elnyelné a kaja, mert olyan felár lenne.

Én egy dolgon lepődtem meg, hogy mekkora sötétségben éltem -még én is-, azzal kapcsolatban, hogy ténylegesen mi megy külföldön. Otthon minden úgy van eladva, hogy itt a legjobb, ami ótvar nagy önámitás minden részről.

Csak, ha a baráti Lengyelországot nézem, annyival vannak előttünk, még most is, hogy Magyarország innen Romániának tűnik és az a legviccesebb az egészben, hogy aki ezt látja és szóvámeri tenni, azt hazaárulózzák. Emiatt a rohadt önáltatás miatt maradtok le a pcsába.

2022. jan. 17. 07:57
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

En Nemetorszagban elek, evi ketszer latogatunk haza. En azt latom, hogy a szolgaltatas arak kozotti kulonbseg folyamatosan csokken. Meg mindig dragabbak itt Nemetorszag, de mar nem nagysagrendekkel.

Ami a lakhatast illeti, ott se annyira egyertelmu mar a helyzet. Budapesten a legszarabb panellakasokert elkernek havi 400-500 eurot. Itt az atlag lakas sokkal jobb minosegu, jobban karban van tartva, tagasabb, jobb kornyezetben van. Mi pl München agglomeracijaiban (25 perc a kozponttol) berlunk egy ujepitesu 110 nm-es 4 szobas lakast, elovarosi vonattal, varoskozponttol 5 perc setara, parkositott kornyezetben, teljes szolgaltatas csomaggal: havonta jonnek a lakoparkba a kerteszek, takaritjak ketnaponta a lepcsohazat es a lakasban barmi problema van, akkor a berbeado ceg a sajat szakembereit kuldi ki elharitani a problemat zaros hataridon belul. A lakashoz egy nagyobb tarolo es ket parkolohazi beallo tartozik. Ezert fizetunk 1700 Eurot. Ami nyilvan sok. De ha egy hasonlo lakast szeretnek berelni mondjuk Solymaron, Budakalaszon vagy Dunakeszin, akkor eloszor is nem nagyon talalnek ilyen meretu es minosegu kiado lakast, ha meg megis, akkor siman elkernenek erte 1000 eurot...

2022. jan. 17. 08:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!