Miért hisztek a klímaváltozásban amikor mínuszok vannak kint? Ez egy hazugság mikor tényleg elképesztő hideg van kint ?
3 ok:
1) elhiszem, hogy aki ezt csinálja 30 éve az jobban ért hozzá, mint aki 2 facebook posztot elolvasott a témáról
2) látom az 50 éves hőmérsékleti/csapadék grafikonokat, elég meggyőzőek
3) alapvető kémiai ismereteim megvannak, kőolaj és földgáz égetéssel CO2 kerül a légkörbe. Az csak csinál ott valamit.
Egyrészt, hol van hideg?
Az északi térségekben is csak -6 fokot mutat, ez egyáltalán nem hideg. Nyugati országrészben +6-7 fok van. Emlékszem, amikor középiskolás voltam, volt olyan, hogy hazaértem a suliból, letettem a kabátom és szinte megállt mereven, mert össze volt fagyva.
Másrészt a klímaváltozás nem teljesen egyenlő a globális felmelegedéssel.
De mindettől függetlenül csak annyit kell tenned, hogy ránézel a globális átlaghőmérsékletet ábrázoló grafikonra: [link]
Az üvegházhatású gázok légköri arányát mutató grafikonra: [link]
A légköri szén-dioxid mennyiségét ábrázoló grafikonra: [link]
És a gleccserek átlagos jégvastagságát ábrázoló grafikonra: [link]
Te hiszel a GyakoriKérdésekben?
Nem kell benne hinni, mert van, tudjuk, hogy van, még tapasztaljuk is. Tény, hogy van, nem hit kérdése.
Ugyanígy van a klímaváltozással is.
Más kérdés, hogy elhiszed-e a tudósoknak, nálad és nálunk is okosabb embereknek, de ha nem, az téged minősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!