Aki okosba oldja meg a lopást, azzal miért elnézőbb a környezete?
Figyelt kérdés
Sőt mi több "micsoda élelmes ember", "én is ezt tenném az ő helyében, vagy ha lenne rá lehetőségem", stb. Az a szerencsétlen aki meg ellop egy kiflit, az egy senkiházi éhenkórász. Eléggé lesarkosítottam, de mégis valami ilyesmi a tapasztalatom, különösen az eddigi munkahelyeimen. Nem szoktam azzal kérkedni, hogy én milyen egy becsületes ember vagyok, de amikor azt érzem, hogy egy életképtelen hülyének néznek mert nem élek az üzletszerű lopás lehetőségével, az kiveri nálam a biztosítékot. Nem becsületesség kérdése ez nálam, egyszerűen nem óhajtok ezzel foglalkozni, sőt azt is meg tudom állni, ha valaki kint hagy egy szerszámot, vagy ha meglátok egy fényesen csillogó csavart. Mondjuk ez a legutolsó példa már valamilyen betegség. "Jó lesz otthonra", de hogy minek, azt ő se tudta megmondani.2022. jan. 15. 14:09
1/4 anonim válasza:
Mert ez a balkán. Svájcban például ha valakiről megtudja a környezete, hogy adót csak vagy ügyeskedik, akkor egyszerűen kiközösítik az illetőt. Máshol van kultúra, itt meg nincs.
3/4 anonim válasza:
Ez még mindig Kádár országa és Kádár népe. A politikusok az osztogatáson kívül ezzel tudják kilóra megvenni a népet. Lehet kicsiben okosítani, mehet minimálbér mellé a boríték, számla nélkül olcsóbb minden, haver megveszi a bétére ÁFA nélkül, sógor kihozza a gyárból a kishibásat, kamionos havernak megmaradt a gázolaj. Mivel mindenkinek van vaj a füle mögött, ezért senki sem fogja elítélni a politikusok és a gazdasági elit nagy sumákolásait, mert nincs rá alapja.
4/4 A kérdező kommentje:
Bakáts Tibort meghurcolták mert szalámit lopott és még volt pofája bocsánatot is kérni. Olyan emberek akik tolvajokat választanak be a parlamentbe. El tudom képzelni, hogy valaki nem is a megélhetés miatt hagyja el ezt az országot.
2022. jan. 15. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!