Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kapitalizmusban miért nem...

A kapitalizmusban miért nem kell mindenkinek dolgoznia?

Figyelt kérdés
Valakinek egész életében dolgoznia kell, és ennek ellenére alig tud megélni, másnak meg királyi élete van, amelyért alig kell csinálnia valamit. Miért ilyen igazságtalan a kapitalizmus, miért nem lehet jobban törekedni az egyenlőségre?

2022. jan. 14. 21:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Minden embert úgy fizetnek meg, amennyit ér más embereknek a munkája. Ha keveset fizetnek, akkor arra kell orientálódni, amiből hiány van, és ezért jobban megfizetik.
2022. jan. 14. 21:41
 32/40 anonim ***** válasza:
86%
amúgy pl a youtube kb 1 forintot fizet minden egyes megnézésért (300 forintos árfolyamon) szóval amikor azt látod a macskás videónál, hogy 6 millió megtekintés, akkor az illető 6 milliot keresett vele
2022. jan. 14. 21:43
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
persze te hiába raksz fel egy tök ugyanolyan videót azt megnézik 5-en :)
2022. jan. 14. 21:44
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

33: be kell linkelni ide a gyakorira, és máris több lesz, mint öt

Ha pedig jó is, akkor az emberek terjesztik maguktól is a linket.

2022. jan. 14. 21:46
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Meg fogsz lepődni: a kommunizmusban sem kell, elég, ha sokan úgy csinálják, mint a létezett szocializmusban, hogy imitálják a munkát. Amikor a '60-as években ipari tanuló voltam egy híradástechnikai kutatóintézetben, egy helyiségben voltam az osztály szakszervezeti bizalmijával. Napi tevékenysége kimerült abban, hogy naponta többször átrendezte a munkaasztalon a szerszámait. Ami addig balra volt, azt áttette jobbra, ami középen, azt balra stb. Nem vicc. Én inasként lemezeltem a transzformátorokat meg tekercseltem egész álló nap. A szaki, akihez be voltam osztva, az két hónapig áztatta a tökeit valami melegvízű gyógyintézetben, aztán amikor karácsony előtt megjött a betegállományból, akkor megkapta azt az év végi jutalmat, amit kitermeltem neki az ő lábadozása alatt.
2022. jan. 14. 21:55
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
#35 Vagy nyalnak, az is bevett szokás volt a szociban hogy a jó pénz felé vezető úton megkerüljék a munkát.
2022. jan. 14. 21:59
 37/40 anonim ***** válasza:
85%
Itt az legnagyobb baj hogy, embereket cseszték el de nagyon senkit nem érdekelne a pénz ha nem 24 órában azt tolnák az arcoba hogy, akkor érek valamit ha milliárdos vagyok.Az utolsó etiop faluba is cola automata van szó szerint.Aki meg termel pl van tyúkja,tehene az gáz meg el is van lehetetlenitve főleg ha épitkezne is itt egy farmra évek allat meg is lennének az engedélyek.Az emberek régen boldogabak voltak meg ma már nők sincsenek könyörgöm udvarolni se kell semmi érzelem csak a pénz meg a fogyasztás.Az ételek is pocsékok feldolgozot meg müanyag vackok aki meg főz,süt le nézik ha nem sztár szakács.
2022. jan. 14. 22:04
 38/40 anonim ***** válasza:
83%
A kapitalizmusnak pont az a lényege, hogy a pénz beszél, ha van elég akkor eldöntheted, hogy dolgozol vagy sem, hisz elég amgasan vagy hozzá, hogy más ne szólhasson érte semmit.
2022. jan. 14. 22:07
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Arra kell orientálódni, ami téged életre kelt, mert a világnak olyan emberekre van szüksége, akik valami iránt lelkesek, élettel teliek!

[link]

2022. jan. 16. 22:30
 40/40 Jégszív ***** válasza:

Erre a Politikai Gazdaságtan megadja a választ!

A gazdaság alapvető mozgatórugója az ÁRUTERMELÉS, amelyet a TERMELŐERŐK (termelőeszközök, termelési javak, ember a munkájával) működtetnek. Legfőbb termelőerő (sajnos!) nem maga az ember, hanem ami mindent összeköt, irányít, maga a PÉNZ! Tetszik, nem tetszik, ez a legfőbb termelőerő, ez végzi a leghatékonyabb munkát! A termelőerők koncentrációját pedig úgy hívjuk, hogy TULAJDON.

És mi van azzal aki nem rendelkezik tulajdonnal?

Ahhoz, hogy meg tudjon élni, SAJÁT MUNKAEREJÉT kell áruba bocsájtania, amelynek értékét a PIAC határozza meg.

Nem ragozom tovább:

Pénzt legkönnyebben csak pénzzel lehet csinálni, akinek nincs, munkaerejét viszi a vásárra. Kitörési pont - ami legális! - egy van:

Szorgalmát, főleg TEHETSÉGÉT teszi pénzzé...

2023. júl. 5. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!