Miért a legegészségtelenebb, eleve nem drága élelmiszereket vették be az "alapélelmiszerek" közé? Zöldség nuku.
Nem a húsokra gondolok. Bár húst se kéne minden nap enni ugye...
Liszt, cukor, étolaj ???? A lehető legegészségtelenebb dolgok, inkább lebeszélni kéne ezekről mindenkit.
A tejhez nem szólok inkább hozzá, de én nem iszom.
Életemben egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor vettem ilyeneket. Eleve egy elhízott nép vagyunk, az eü. meg tudjuk milyen.
Az senkit sem zavar hogy egy kis bevásárlás a zöldségesnél 3-5ezer forint??
Rizs, krumpli miért maradt ki?
Lenne még kérdésem... ki vagyok akadva.
Őrült idióta a kormány :(
Mert tartós, szinte minden konyhában megtalálható, rengeteg recepthez használt, viszonylag egységes árú élelmiszerek.
Szezonális élelmiszerek, mint zöldség vagy gyümölcs esetében kivitelezhetetlen lenne bármilyen hasonló húzás.
A fidesznél valószínűleg mindenki bukott mikroökonómiából, ja és nem emlékeznek már a kommunizmusra se. Nincs náluk egy elsőéves közgazdász se aki felvilágosítaná őket a kereslet-kínálat fogalmakról. Dietetikusuk sincs, vagy csak azt akarják, hogy mégtöbben ne érjék meg a nyugdíjas kort.
Szerintem a következő árstopos termék a pet-palackos bor lesz, de csak a választás napjáig.
Elég lenne az ÁFÁ-t levenni 5%-ra a zöldségeknél, gyümölcsöknél, rizs krumpli és társai, hüvelyesek, feldolgozatlan élelmiszerek (mint ahogy minden fejlett országban teszik).
Húsok, tejtermékek, tojás ÁFÁ-ját felvinni 50%-ra, ja és jövedéki adót is rakatni rá az egészségügyi kockázat miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!