Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sokaknak miért fontos még a...

Sokaknak miért fontos még a 21. században a magyarságtudat?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, szeretek Magyarországon élni, de sosem vertem a mellem arra, hogy magyar vagyok. Mint ahogy a legtöbb magyarral sem tudok sorsközösséget vállalni. Sokkal több a külföldi ismerősöm is alapból. Számomra ők sokkal érdekesebbek, mint sok pesszimista zsörtölődő magyar. Vagy szimplán annak tudható be az egész, hogy liberálisabb nevelést kaptam, sokat éltem külföldön, aminek köszönhetően nyitottabbá és elfogadóbbá váltam?

2022. jan. 14. 12:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
20%

Én az antimagyar tudatomra vagyok büszke.

üdv egy liberális

2022. jan. 14. 13:03
 12/19 anonim ***** válasza:
78%
11: szánalmas provokátor vagy csak
2022. jan. 14. 13:26
 13/19 anonim ***** válasza:
97%
Az nagyon igaz, hogy azok magyarkodnak a leghivalkodóbban, akiknek nincs más, amire büszkék lehetnének. Ami engem illet, bennem is van magyarságtudat, és például lenyűgöznek Budapest és a magyar nyelv szépségei, mégsem gondolom, hogy pusztán a nemzetiségem miatt jobb ember lennék a Föld bármelyik emberénél.
2022. jan. 14. 13:33
 14/19 anonim ***** válasza:
89%

Nemzetiség egyfajta összetartozási erőt tud adni az embereknek. Megadja a mi vs ők mentalitás alapját.

Személy szerint nekem nincs túl sok nemzeti öntudatom, nem azért mert szégyellem hanem nem érzem azt hogy köztem és egy átlag magyar között elég összekötő erő lenne. Egy átlag európai vagy más első világbéli fiatallal sokkal több közös vonásom van.

Meg nem érzem azt hogy nekem kéne a mellemet vernem olyan dologért amihez nekem semmi közöm nem volt.(találmányok, megnyert csaták stb)

2022. jan. 14. 15:57
 15/19 anonim ***** válasza:
2%

Az ősnyelv : magyar volt

A nagy római birodalmat ki verte szét? Mi hunok

A suméroktól származunk és a nagy Szkíta borodalomhoz tartoztunk és melyik planétáról jöttünk ide? Hoppá

2022. jan. 14. 16:32
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Az hogy büszke vagy nem jelenti azt, hogy jobbnak érzed magad.
2022. jan. 14. 18:13
 17/19 anonim ***** válasza:
29%
A magyarok királyok.
2022. jan. 14. 18:55
 18/19 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogy olyan mintha a 21. században választani kellene a magyarságtudat meg mondjuk az európai állampolgár tudat vagy a világpolgár tudat között, a jobboldal és a baloldal is azt mondja, válassz, de a helyzet az, hogy nem kell választani, csak a sok birka besz*pja hogy már pedig kell.
2022. jan. 15. 11:27
 19/19 anonim ***** válasza:

E legutóbbi válasz nekem nagyon tetszik :-)

Tetszik, mert gondolkodásra kényszerít, mert a köteményben minden szépségét a Hazának elolvashatod.

De legyünk öszinték, ezek közül, amiket Radnóti elmesélt, ma mi van belöle még meg ?

Igen, ha valaki ilyen érzéssel bírna, az valóban hazafi lenne. Nem protagonista, azt hagyjuk az amerikaiakra....

2022. jan. 28. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!