Ha a parlamenti választás napján lesz a népszavazás,akkor a részvételi arány mindkettő esetben egyforma lesz?
Én úgy tudom hogy nem számít mennyien szavaznak a népszavazáson.
Kb.20% körül lesz a részvételi arány a népszavazáson, mint az előválasztás részvételi aránya, hasonló.
A rossz hír az, hogy április 3-án lesz a népszavazás. A jó hír az, hogy lehet igennel és érvénytelenül is népszavazni.
3 szavazólapot kap mindenki: egy pártlistásat, egy egyéni képviselőket tartalmazót, és egy népszavazási lapot.
Na most, nem ajánlom nem átvenni a négykérdéses szavazólapot, vagy üresen a fülkében hagyni, vagy jelöletlenül a borítékába tenni, mert ugye az ilyet akár "utólagos felhasználásban" is lehet részesíteni. Magaddal vinni meg semmi értelme, mert a hiányzó szavazólapot érvénytelennek fogják beszámítani, vagyis a felvételével részt vett a folyamatban, csak nem ért a végére.
"Én ha azt mondom,hogy a népszavazáson nem akarok részt venni akkor nem számítok bele a megjelentek számába?"
Nyilván. Ha nem írod alá az ívet, akkor hogyan számolnának bele a megjelentekbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!