Magyarországon azért nincs lehetősége az üzleteknek közeli lejáratú termékeket ingyen elosztogatni, mert a hosszú sorok miatt látszódna az országban uralkodó hatalmas szegénység és borzalmas gazdasági helyzet?
Figyelt kérdés
2022. jan. 9. 19:00
12/17 anonim válasza:
Én komolyan felröhögtem ezen a kérdésen.
Van az ellenzéki narratíva, hogy hatalmas nyomor van az országban. A kérdező el akarja hinni, de a szemével nem látja, amit látni akar. Ezért legyárt egy összeesküvés elméletet, hogy a kormány megtiltotta az üzleteknek az ingyen osztogatást, mert akkor hirtelen előbújna a sok nyomorgó, akit nem látni. 🤣
13/17 anonim válasza:
12. 👍😁
Ráadasul most hoztak ki vmi rendeletet, hogy kötelező lesz atadni a 48 órán belül lejaró tartós elelmiszereket az elelmiszerbanknak - akkor meg emiatt ajvekoltak...
Áhhhh.....
14/17 anonim válasza:
#13 a baj azzal a rendelettel, hogy nem vonatkozik mindenkire. Megint csak a rendes boltokat szívatják, az ilyen hulladék cba meg coop-okat meg nem.
15/17 anonim válasza:
#14 Mindenkire vonatkozik a rendelet. Árbevételhez van kötve és nem máshoz, hogy kinek mi a szabály. A kistelepülések üzleteire nem vonatkozik mert ott nem keletkezik akkora mennyiség amiért kötelezővé kellene tenni.
16/17 anonim válasza:
Az állam nem engedheti meg, hogy a neki járó 27% ÁFA-t nullára leírják !! Hová vezetne ez (kérdezi Henry a Csengetett Mylordban) ?? Most kötelező lesz az Élelmiszerbanknak leadni (ne firtassuk, hogy abból mi lesz), a minimálbéres állampolgár meg vegye meg teljes áron a frissen előállított élelmiszert, hogy gyorsítsuk fel a termelést (amiben sok magyar nagyvállalkozó is érdekelt) és az állam is jusson megfelelő adóbevételhez.
17/17 anonim válasza:
1
Bocsi én sem hallottam még róla, hol vannak ezek?
(nem szorulok rá anyagilag, de szívesen tarhálok...)
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!