Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Végülis összességében mégis...

Végülis összességében mégis rossz döntés volt Orbántól és Szijjártótól Szputnyikot is erőltetni nyugatiak helyett?

Figyelt kérdés
Több szputnyikos ismerős panaszkodott, hogy a 2 szputnyik után 3. oltásként Pfizert vagy Modernát kapott ami után rosszul volt, nagyobb mellékhatásokkal. De olyant eddig nem hallottam ismerősöktől, akik első kettőre nyugatit kaptak és annak nem volt erős mellékhatása, hogy a 3., ugyancsak nyugati oltásnak pedig lett volna rossz, erős mellékhatása.

2022. jan. 8. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Rossz, de nem amiatt, amit írsz, hanem mert jóformán sehol nem fogadják el. Maga a szputnyik vakcina amúgy véd, azzal nincsen gond, csak az oroszok nem sietnek elismertetni másutt.
2022. jan. 8. 13:44
 2/10 anonim ***** válasza:
24%
Tehát a Szputynik azért rossz, mert nem volt erős mellékhatása?? Micsoda logika! XD
2022. jan. 8. 13:45
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Nem volt rossz, mert akkor az volt elérhető.

A reakció pedig egyénenként változik. Ismerősöm ugyanazokat kapta mint én és még enyhe hőemelkedése sem volt, én 2 napig lázas voltam.

2022. jan. 8. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Telejsen jó a Szputnyik, nekem se volt semmi mellékhatása viszont ellenanyagom volt 6 honap utan is tőle..bőven az alsó 50es érték felett.
2022. jan. 8. 13:53
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Az oltási reakciónak semmi köze ahhoz, hogy előtte milyen oltást kapott.
2022. jan. 8. 13:54
 6/10 A kérdező kommentje:

13:45

a kérdés lényegét nem sikerült felfogni...

Nem gond, ha nincs mellékhatása.

De nem jobb valakinek a közérzete, ha mondjuk 2, erős mellékhatások nélküli Pfizer után a 3. Pfizer után sincs. Míg 2, erős mellékhatásnélküli Szputnyik után a 3. Pfizer és annak viszont viszont erős mellékhatása van?

És nem a típus (vektorvakcina utáni mRNS) a gond, mert csak a 2 Szputnyik + 1 Pfizer/Moderna esetén hallottam problémákról. Konkrét ismerősöktől, nem valami lenyomozhatatlan ismeretlen bfacebook bejegyzésből.

2 Astra Zeneca erős mellékhatások nélküli vektorvakvina után a 3-ként Pfizer vagy Moderna után sem hallottam olyan ismerősről, akinél csak a 3. okozott volna erős mellékhatást.

2022. jan. 8. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
OK, a nap leghülyébb kérdése díjat átveheted a portán.
2022. jan. 8. 14:06
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szputnyik-Szputnyik-Pfizer, kutyabajom se volt.
2022. jan. 8. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

#6!

Valószínűleg van legalább 1000 ismerősöd, akivel mind megbeszélted az utóhatásokat. Mert ha ennél kevesebb adatból indulsz ki, akkor semmi értelme.

(Azért kell az 1000 fő, hogy legyen benne bőven első két körös pfizeres is.)

2022. jan. 8. 14:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Két Szputnyikra kaptam modernát, semmi bajom nem volt. De az ismerősi körömben se volt senkinek komoly baja aki nyugatit kapott szputnyikra, max ilyen fél napos hőemelkedés meg hasonlo termeszetes oltasi reakcio
2022. jan. 9. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!