Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Márki-Zay Péter amerikai...

Márki-Zay Péter amerikai mintára akarja "reformálni" az egészségügyet és privatizálni a kórházakat nem baklövés ez?

Figyelt kérdés

Amerikában sokan egy életig törlesztik azt ha egy félkomoly műtétjük is van a fizetős egészségügyben, Magyarországon ez miért lenne jó az embereknek?

Vagy kinek lenne ez jó azokon kivül akik felvásárolnák a kórházakat és iszonyatos összegű pénzeket kérnének el az emberektől kezelésért?

2022. jan. 7. 17:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

"Amerikában sokan egy életig törlesztik azt ha egy félkomoly műtétjük is van a fizetős egészségügyben, Magyarországon ez miért lenne jó az embereknek?"

Most meg egy életen keresztül fizeted a TB-t, akkor is, ha csak egy vakbélműtétet végeznek rajtad egész életed során. Ez miért jó neked?

2022. jan. 7. 18:58
 12/25 A kérdező kommentje:

Ha átlagbért keresel akkor ha már egy vakbélműtéted van , esetleg 1-2x eltört egy csontod, bejártál párszor a háziorvosodhoz, stb.. átlag dolgok amik általában megtörténnek egy ember életében akkor nagyjából 0-n vagy.

2022. jan. 7. 19:02
 13/25 anonim ***** válasza:
53%
#11 Amerikában is egy életen keresztül fizeted a biztosításodat és csak akkor kapsz belőle valamit ha bajod lesz, majd utána fizeted tovább már a számláiddal együtt.
2022. jan. 7. 19:03
 14/25 A kérdező kommentje:

Pontosan, még a jó munkahelyeken is 90% fedezettség van, 10%-ot te perkálsz ami egy komolyabb műtétnél, vagy hosszan tartó kezelésnél pl. rák dollármilliós költség lehet, aminek a 10%-a is komoly összeg

2022. jan. 7. 19:10
 15/25 anonim ***** válasza:
72%

2020 januárban 4 hónapos terhesen kaptam időpontot egy endoszkópos magzatvizsgálatra (voltak gondok) decemberre.

Addig nem tudtam benntartni a picurkánk.

Az osztrákok jóvoltából hál'isten egészséges lett a gyerek.

2022. jan. 7. 19:23
 16/25 A kérdező kommentje:

Ez szimplán hazugság mivel ilyen nincs.

2022. jan. 7. 19:53
 17/25 anonim ***** válasza:
66%

Én nem hallottam erről, hogy ezt mondta, de én örülnék neki.

Szerintem sokkal jobban működik az a rendszer.

Amúgy a közép és felső osztálynak kedvez inkább. Jelen pillanatban, ha valaki normális ellátást szeretne magánkórházba megy, úgy hogy évente több milliót fizet TB-re. Ha privatizálnák akkor aki fizeti a magasabb összeget rendes ellátáshoz jutna.

2022. jan. 7. 22:42
 18/25 A kérdező kommentje:

Ahhoz, hogy több millió TB-t fizessen valaki ahhoz milliós fizetés kell, nem hinném, hogy rájuk kéne szabni az EÜ rendszert..

2022. jan. 7. 22:45
 19/25 anonim ***** válasza:
66%

18,5% a társadalombiztosítási járulék. Havi bruttó 500.000 forinttal 1.1 millió a TB-d.

Vagyis az átlagbérrel évi 1 millió forint a TB-d. Ahogy mondtam, a közép,- felsőosztálynak kedvezne.

Jelen pillanatban aki évi 1 milliót fizet, pluszban mehet magánkórházba, ha bármi baja van, mert kritikán aluli az ellátás.

2022. jan. 7. 22:53
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne legyenek illúzióitok. Ha magánkézben lenne a TB, ott is megnéznék ám, hogy mit operálnak meg rajtatok. Amerikában igen gyakori, hogy műtét közben kiderülnek egyéb bajok, de visszavarrják az embert, mert hogy ezt nem fedezi a biztosítása. Szóval én annyira nem örülnék annak, ha privatizálnának.

Én sem abban látom a megoldást, hogy magánkézbe adjuk az egészségügyet, az emberek életével nem kéne így játszani. Viszont arra kéne költeni, amire fizetik az emberek.

Egyébként a magánkórházak már rég jelen vannak az országban, és pont a Fidesz engedte be őket. Egy gerincsérvműtét pl. 600.000 Ft, egy endoszkópos epekőműtét 500.000, stb, ilyen árak vannak kb. Aki meg tudja fizetni, inkább magánúton megy. Az más kérdés, hogy ezek általában azok a műtétek, amelyek nem igényelnek hosszas utógondozást. Egy rákos beteg pl. aki élete utolsó fél évét kórházban tölti? Azért azt nem sokan tudnák kifizetni.

2022. jan. 7. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!