Hogy lehet liberálisnak mondani olyan pártot/pártokat, amikben a személyek felmenői kommunisták voltak?
a) a kettő nem zárja ki egymást?
b) mi köze az embereknek, ahhoz, hogy mit csináltak a felmenőik? Ők még csak nem is éltek még... Most ha apám tömeggyilkos volt, akkor én bármit is teszek életemben már szar ember leszek?
Kérdező, nincs köze annak, hogy egy párt milyen, ahhoz, hogy a párt tagjainak mit csináltak a szülei, nagyszülei.
Az apám jó elvtárs volt a szocializmusban úgy, hogy soha nem volt sem párttag, sem egyet nem értett a pártszövegekkel, de jóban volt azzal akivel kellett. A rendszerváltás után viszont mszp támogató lett, majd váltott később másra.
Ettől én még fideszes voltam és vagyok, az egyik testvérem szélsőliberális, a másik lájtosan liberális, a harmadiknak csak mindig minden kormánnyal baja van. Egyikünk sem vallja azt amit a szüleink, még csak azt sem amit a másik a testvérek között. A nagyszüleink meg végleg olyan messze vannak politikai témában, hogy említeni se érdemes.
Hatással van mindenkire az a környezet amiben felnő, a szülei akik valamilyen politikai nézetet vallanak, ha ezt meg is osztják a gyerekeikkel. Én is látom ha egy gyerek olyan szlogeneket dob be amit ő maga még csak nem is érthet, hogy azt nyilván valamelyik szülőtől hallotta gyakran. Ettől még amint felnő és lesz saját élete, majd az fogja meghatározni hogy milyen lesz a saját nézete.
A gyerekkori tapasztalatok nem csak arra vehetnek rá, hogy azt hidd, képviseld amit a szüleid, éppen úgy ellenébe is fordíthatnak éppen, vagy egy olyan ideológiához mozdul az illető ami a szülei, elődei idejében még nem is létezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!