Én egyet azért nagyon nem értek. Mi ez a kettős mérce a társadalomban?
Én agymosott nyuggerként nem a sajtóból, hanem a banktól tudom, hogy tavaly 200 ezerrel többet kaptam, mint az előtt.
Idén még már ennek kétszeresével nyitunk.
Gyurcsánynak nem az a baja, hogy hazudik, az sem, hogy bevallja.
Elkúrta. Ténylegesen.
1,2 millió munkanélküli, rendszeresen 6-9% évi hiány 12% banki alapkamat.
Amire abból lesz 20% mire te vàllalkozóként hitelhez jutsz.
Abból milyen céget lehet fejleszteni?
Aranybánya, kupleráj, de nyomdát nemigen
Szóval van egy valóság is, nemcsak szövegek.
Ja, 360-370 az euró, rekord magasságon az államadósság és az infláció.
De örülök hogy te 200 ezerrel többet kaptál tavaly és közvetlenül választások előtt. :D
23
Csak az számít a nyuggereknek :)Ö
Az nem baj nekik, ha a gyermekeik/unokiák igazából szárazkenyeret esznek.
#23, nem figyelsz!
Közvetlenül a választàs előtt a dupláját fogom kapni.
Évente 23-26 ezer körül költök kenyérre, rétesre.
Majd ha aggaszt az infáció, akkor visszább veszem a rétes vásárlást, de az odébb lesz
Főleg, hogy egy hónapja találtam tejet (3,8% !) 260 Ft-ért, ami helyből vagy 20 rugó megtakarítás évente.
A netnek az egyik haszna, hogy mindenféle hülyegyerek ideírhat mindent, a másik haszna meg a tej olcsóbban! 😂
Az én életemben a rekordmagas infláció 28% volt, de 4-6% mindig összejött, fél évszázada.
Nekem az a pár év volt lidérces, amikor nem emelkedett a hekk meg a lángos ára a strandon.
Csak néztem ki a fejemből wtf?
Az infláció akkor fog lassulni, ha Kína leáll az élelmiszer tartalékainak növelésével, megduplázódik a félvezető gyártás, az EU meg abbahagyja a hülyéskedést az energia árak tőzsdésítésével.
Nem a magyar belpoltika szabályozza.
Jó esetben van 1-1,5% szerepünk a gazdaságban, erősen nagyképű elgondolás, hogy ezután mi fújjuk majd a passzát szelet.
Oké az egész világon infláció van, dollárban euróban is magas.
De akkor hogy lehet hogy a forint tavaly ezekhez képest is 10%-ot gyengült?
#27, a forint árfolyamsávját 2008-ban szüntette meg Simor bankelnök.
Azóta nem nemzeti valuta, hanem egy termék a pénzpiacon a Facebook részvény és a Bitcoin mellett a milliónyiból.
Nincs akkora pénz magyar kézben, amivel befolyásolni lehetne az àràt.
Az MNB emelgetheti a kamatot, meg leviheti a 2 napos befektetők számára.
Kb ennyi a lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!