Ha tavasszal sikerül megszabadulnunk végre a Fidesztől és Márki-Zay Péter lesz a miniszterelnök 10 év múlva (reálisan) hol fog tartani Magyarország?
Szerintem Csehország szintjén leszünk.
Ha az ellenzék valóban az emberekbe forgatná a pénzt, és kevesebbet lopnának, az EUs támogatás oda menne ahová kellene, én simán kinézem, hogy így fog haladni az ország:
2023 - Minden Román régiót visszaelőzzünk (amúgy Románia nem előzte le még Magyarországot, de jövőre simán letudná)
2025 - Lengyelországot leelőzzük
2026 - Szlovákiát leelőzzük
2030 - Leelőzzük Csehországot.
Szlovákia a baloldal regnálása alatt előzött le minket, de már rég visszaelőztük őket, csak úgy mondom.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Honnan tudni, hogy rosszabb? " Normális " politikus legalább próbál választás előtt ígérgetni, és azt mondani amit az emberek hallani szeretnének, MZP meg úgymond egyenes a falnak megy, kamera előtt esz olyan kijelentéseket amivel garantálhatóan maximum szavazatokat veszít.
Most akkor ha már előtte ezt csinálja, mit csinálna utána, szerintem még a GYF korszakhoz képest is képes volna úgymond az országot jobban tönkretenni és kiszolgáltatni.
Elméletem szerint minden politikus alapvetően azért választja a politikai pályát, hogy lopjon. Elején kicsiben, aztán növekvő ütemben egyre gyorsabban. A 98 és 2002 közötti Fidesz is valahogy más volt, de azóta már túl sokat voltak hatalmon ők is.. előtte meg a komcsik loptak.
Ha MZP lesz, akkor első 4 évében én mérsékelt javulásra számítok a gazdaság illetve a Forint árfolyamát illetőleg. Ha újraválasszák, akkor pedig szépen lassan ő is elkezd elfideszesedni. Idővel lesz majd egy új lölö is meg minden.
A népszerűségen alapuló kormányzás a hibás. Nem feltétlen az hozza a legjobb döntéseket aki elég embert tud meggyőzni róla, hogy ő a jó. Ennek nincs semmi értelme. Mondani bármit lehet. Emellett pedig a haveri alapon működő közbeszerzés csak hatványozza a problémát.
Az pedig, hogy ennyire gusztustalanul egyértelműen nyomják mindenki arcába a propagandát, nyíltan keresnek propagandistákat, miközben tagadhatatlanul szarrá lopták az országot.. máshol ilyenek után puccs volt.
Az a vicces, hogy van még aki megmagyarázza, hogy Lőrincke a csöves kis gázszerelő hogyan csinált pár év lefolyása alatt 500 milliárdos vagyont. Biztos ennyi volt a hozzáadott értéke az ország fejlődéséhez, ja :D Fájdalmas, hogy mennyire egyszerű az emberek többsége. Elég ha hallja a híradóban és elhiszi. Én is azt gondoltam, hogy a TV-ben nem hazudnak.. kb 10 éves koromig.
Ha valóban lesz kormányváltás (és remélem hogy lesz is) akkor sem hiszem hogy csodát tudnának tenni.
Rekord magas az államadósság meg az infláció. Illetve mindenhol Fidesz tökfejek vannak rakva 2/3-al 9 évre.
Szerintem ugyanolyan f*s lesz minden sőt még rosszabb is mivel amennyire szét van most cseszve az ország innen nehezen tud majd fejlődésnek indulni. Túlzottam is szétlopta a Fidesz...
Szóval én további drágulásra számítok. Én csak abban reménykedem hogy a médiával valamit kezdenek mert most ami van az már röhejes. Csak a propaganda meg ezerrel mint valami diktatúrában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!