Lehetséges úgy konzervatívnak lenni, hogy nem vagy nemzeti? Én konzervatívnak számítok szerintetek?
Alapvetően konzervatívnak gondolnám magam, ugyanis:
-Hiszek abban, hogy a társadalom akkor stabil, ha van egy stabil hierarchiája.
-Úgy vélem, hogy a társadalom pillére a családok, a család definíciója pedig hogy van gyerek (a kutyatartás az nem család szerintem!); Bár ebbe a definícióba nekem belefér az is, ha a gyerek örökbefogadott gyerek és az örökbefogadást nem heteroszexuális végzi!
-Azt tartom helyénvalónak, ha az állam fellép az antiszociális elemek ellen (például nem tartom embertelennek, ha a rendőrség erőszakkal kiszórja az aluljárókból a csöveseket)
-A modern művészet nagy részét förtelmesnek tartom
Viszont a magyar konzervatív jellemzően nemzeti érzelműek is. Nálam ez hiányzik, ugyanis átlag A4-es magyar középosztálybeliként sokkal inkább hozzám hasonlónak érzek egy másik európai középosztálybelit, mint egy magyar nem középosztálybelit. Továbbá őszintén szólva kiráz a hideg a parasztromantikától (népzene, hímzett virágos pruszlik, mázas köcsögök...)
Köszönöm az idáig érkezett válaszokat, mindenkit felpontoztam! Valóban, a "legszerencsétlenebb elesettek rúgdosása" fasiszta is lehet akár, a melegség elfogadása pedig mérsékelt.
Igen, ez igaz. Remélem is, hogy az olyan szélhámoskodásokra nem fog emlékezni az utókor, amikor egy szó a vers vagy három pötty a festmény. De maga az irány nem tetszik, hogy a művészet egyenlő a művész mondanivalójával, a forma és a keret pedig igazából mindegy. Nem vagyok művészettörténés, teljesen amatőr vagyok, de úgy látom, hogy a művészet legtöbb ága már megélte a fénykorát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!