Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vendéglátó/szórakozó helyeken,...

Vendéglátó/szórakozó helyeken, edzőtermekben mi értelme, hogy a dolgozók maszkot hordanak, de a vendégek nem? Miért kell egyáltalán még bárhova is maszk az egészségügyi intézményeken kívül?

Figyelt kérdés

2022. jan. 2. 19:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
44%

Nem érted a lényeget. Abból indulj ki, hogy mindenkinek kell a maszk ott, ahol sokan vannak együtt zárt térben. Ez alól kell KIVÉTELT tenni a szükséges esetekben.

Sajnálni meg nem kell senkit, a maszkot meg lehetett már szokni. Annak nem sikerült, akinek eleve ellenérzései voltak és "ügyet" csinált belőle.

2022. jan. 5. 22:17
 22/23 anonim ***** válasza:
44%

Mondjuk étteremben szerintem egyértelmű, hogy én vendégként biztos nem köhögöm le az ő kajáját, ő viszont az enyémet lehet, hogy igen. Szóval engem nem zavar, hogy hordják.

Egyébként érdekes, mert kb.hetente járok Mekibe és nagyon ritka, ha valakin nincs maszk kajarendelésnél, vagy várakozás közben, pedig ezek szerint nem kötelező.🤷🏼‍♀️

2022. jan. 5. 23:41
 23/23 anonim ***** válasza:
45%

Mert az emberek többsége ráérzett, hogy szükséges. Már a boltokban is hamarabb elkezdték hordani, mint kötelezővé tették volna.

Tulajdonképpen, ha mindenki józanul és felelősen gondolkodna, nem is kellene rendeletbe foglalni, anélkül is azt tennénk, ami szükséges.

Más téren is ez a helyzet: egy normálisan gondolkodó, jóindulatú ember akár a törvények és rendeletek ismerete nélkül is leélhetné az életét, mégsem szegne meg egyet sem. A törvény pontos ismerete akkor lesz fontos, amikor ki akarod játszani.

2022. jan. 6. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!