Az imperialista nyugaton is vannak még olyan leszakadt néprétegek, akik pottyantós budira járnak üríteni?
XIV. Lajos elég hatalmas és gazdag uralkodó volt, Versailles meg annak idején kvázi a világ közepe, de attól még érdekesen álltak hozzá a higéniához.
4#
A franciáknak most sem annyira jó a higiéniájuk.Helyette van jó erős kozmetika iparuk, erős szagú parfümökkel, amik elnyomják a testszagot.
Magyarországon a napi fürdőzős dolog amerikai szokás.
Németországban sem fürdenek sokan naponta, de ott spórolási megfontolásból.
Amikor én felnőttem, mi sem fürödtünk naponta, hanem csak hetente egyszer, mert a nem volt vezetékes víz az utcában, hanem egy fúrt kútról kellett hordani kannával két utcányiról iváshoz, főzéshez, tisztálkodáshoz, mosáshoz, mindenhez.
Persze attól tisztálkodtunk, csak erre acélra egy lavór, meg a tűzhelyen melegített víz szolgált, nem a csapból számolatlanul folyó hideg-meleg víz.
Ma pedig folyóvízzel mosogatok, mert megtehetem, és csak azért nem kádban fürdök, mert a bőröm jobban érzi magát a tusolástól.
Mondjuk a guggolós higénikusabb, mint amikor szélöblítéses budira mindenki rátelepszik.
7#
A hetvenes-nyolcvanas években, vagy korábban jó poénnak tűnt a francia fürdőszoba, de aki még manapság is a Salgó tűzhelyen melegíti a fürdővizet meg ássa a kerti gödröt az ürüléknek, az inkább szégyenként éli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!