Ezt üzente nekem Orbán Viktor. Mi a véleményed rola?
#6 "És ezért nem csinál pl. több szavazóhelyiséget nagy nyugati országokban, ahol sok magyar él, mert tudja, hogy azok többségében nem rá szavaznának."
Miért kell mindig ostobán hazudni?
Minden konzulátuson lehet szavazni és minden magyar állampolgár, akinek nincsen magyarországi lakcíme, az ugyanúgy levélben szavazhat és ugyanúgy megkapja ezt a levelet.
Akinek van magyarországi lakcíme az azért nem szavazhat levélben, mert 2 szavazata van és az egyéni jelöltek kieshetnek még a választás reggeléig. Csakis úgy szavazhatunk egyforma feltételekkel, ha a szavazás kezdetekor mindenki ugyanazokra a jelöltekre szavazhat és nem ment el már a postára úgy levélszavazat, hogy közben a jelölt meghalt vagy visszalépett.
Sehol nincsenek külön szavazóhelységek, más ország területén nem lehet ilyet létrehozni. Csakis a konzulátusokon van lehetőség a szavazásra és mindegy hogy az Ázsiában, Afrikában vagy Európában van-e.
#9 "7: ahogy a képekből kiderül, nem "az ellenzék" mondja ezt, hanem bizonyos ellenzékiek, mások meg nem értenek egyet, úgyhogy ne általánosíts"
De, általánosítok. A dk ugyanis az ellenzéki összefogás legerősebb pártja, ha kormányra kerülnek akkor az fog történni amit a dk akar.
Majd ha nem együtt fognak indulni akkor szétválaszthatod a véleményeiket!
"Ezért adta meg nektek a szavazatot, mert tudja, hogy a többség ott rászavaz."
Ez egy sovén, xenofób és kirekesztő megnyilvánulás!
Az üzenet lehet, hogy szavakban változott, ám mondanivalója a kezdetektől azonos.
Valami ilyesmi "tisztelt külhoni magyarok, veletek is megpróbálom, ami idehaza sikerült. Eladok nektek egy mesét, amely azonban kizárólag arról szól, hogy ti nem ismeritek itthon mi van, ezért könnyebben benyaljátok, hogy szeretlek titeket. De nem, nekem itthon és ott ,kizárólag a hatalom megszerzéséhez való hozzájárulásotok kell. Jó, tudom, ezért néha fizetni kell, itthon jó a krumpli (most éppen a nyugdíj/minimálbér/értsd ahogy akarod, emelése), te pedig kapsz szép hozsannákat, az nagyon megy nekem. Ide nem érdemes jönnöd, mert tudjuk, ott egyre jobb, lassan az itthez képest is. Persze hogy tudjuk, hiszen én csinálom. És hogy tényleg elhidd, a véleményedre vagyok kíváncsi, neked elég egy levél bárhonnan. Az itthoniak, akik kimentek nyugatra, nem ennyire megbízhatók, teszek is róla, hogy ők se magyar állampolgárként, se állandó magyar lakhellyel ne szavazhassanak. Hiszen amilyen mocskok, képesek lennének nem rám. Szóval szavazz, de ha nem rám, megnézheted magad. Ki tudom nyomozni, eddig is megtettem."
Annyit érdemes tudnod még, az a "dicstelen népszavazás" EGYETLEN DOLOGRÓL SZÓLT. Fidesz vagy nem Fidesz. Mert aki akkor nemmel szavazott, azóta is folyamatosan bizonyítja, TE MAGYAR vagy. És lélekben ide tartozol, mert így kezelünk akkor is, ha nem itt élsz. Sőt, ennek azért is örülünk, mert ha oda megyünk (és megyünk, gyakran), akkor jó ott magyar szó hallani, tudni, jogilag ugyan nem megyar, de lélekben, kultúrában igen. És ez a lényeg. E szempontból mi a különbség, hogy Nyugat Dunántúlról Gyimesbükkre (szépek a lankái), vagy Békésbe megyünk? Semmi.
Ő csak annyit mond, menjen el szavazni. Ha az erdélyinek nem tetszik, akkor szavazzon ellene.
Kedves kérdező!
Mi sem mentünk hozzátok a diktátorotokra szavazni - te tiszta lelkiismerettel megtennéd ezt velünk?!
A Magyarországon elő román állampolgárok is megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!