Miért váltott ki negatív visszhangot az üzemanyagok bérplafonja?
Én teljes mértékben egyetértettem a lépéssel, pedig nem vagyok Fideszes.
Orbántól, félig-meddig egy tökös lépés volt.Azért, mert úgy csinálta,hogy a kecske is jól lakjon meg a káposzta is megmaradjon.Lehetett volna az a plafon alacsonyabban is.
Nyugaton is vannak hasonló példák.Berlinben például a bérlemények ingatlanárait szabályozzák, mert különben nagyon elszállnának.
Mégse dőlt még össze az a város.
Ilyesmire, Magyarországon is szükség lenne, mert a tulajdonosok pofátlanul magas árat is képesek elkérni egy szutyok panelért.
Néha az államnak oda kell lépnie és nem szabad hagynia,hogy előbbi esetben az autózás, utóbbi esetben a lakásbérlés csak a felsőbb osztályok kiváltsága legyen.
Azért mert a rezsicsökkentéssel is rossz tapasztalatunk van. Ezt is nyerészkedésből csinálta. Ha majd visszaáll a normálisra az olaj ára, akkor is ilyen magasan fogja tartani, a sok hülye meg azt hiszi még mindig drága.
Amikor kitört a covid, a földgáz ára 0 alá csökkent, az USA-ban égették is csak azért, mert drágább volt a tárolási költsége mint az értéke. Mi meg akkor is fizettünk érte de mint a katonatiszt, jó sokat.
"...rákényszerítették az üzemanyag kutakat, hogy veszteséggel árulják az üzemanyagot."
Érdekes, hogy egyes kutak jóval a plafon alatt árulják.
Most tankoltam 359,- ft-ért.
Megnézed havi bontásban az olaj világpiaci árát, jelenleg épp esett és alacsonyabb mint pár hete:
Ezért tankoltál most olcsóbban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!