Kit javasolnátok a köztársasági elnöki pozícióra, aki igazán független a pártoktól és köztiszteletben álló személy?
Dr. Szemerédi Endrét.
Okos, szerény, és szerintem krvára leszarja a politikát :D
Kérdező, nincsen ilyen ember.
Akit a fidesz javasolna, arra azonnal rásütné a másik oldal, hogy fideszes - hiszen mi másért állna velük szóba és fogadná el a jelölésüket.
Ahogyan a többi parlamenti képviselő se tudna olyat megnevezni, aki ne azért jutna valamelyikük eszébe mert valamilyen módon részt vett a politikában már korábban és egyértelműen nem a fidesz-kdnp támogatásával.
Semmi oylan nincs előírva, hogy a poszt betöltése ELŐTT kellene függetlennek és pártatlannak lennie. Az van megszabva hogy hogyan kell jelölni, megszavazni és UTÁNA hogyan kell végezze a munkáját.
Göncz Árpád megválasztásával 1990. májusában az ELSŐ szabad parlament ki nyilvánította, hogy semmi gond azzal ha egy párt tagját, képviselőjét választják meg köztársasági elnöknek. Nem értem mi ez a hiszti azóta minden alkalommal.
Ha lehetett egy szdsz-es parlamenti képviselő köztársasági elnök, akkor lehet egy mszp-s, jobbikos, fideszes vagy dk-s is.
#11 "Okos, szerény, és szerintem krvára leszarja a politikát :D"
Akkor mit keresne a politikában?????
Nekem Schiffer András lenne a javaslatom.
Persze van politikai múltja, de nem sározta be magát és a tudását sem lehet vitatni.
Elsősorban Dr. Popély Gyulát támogatom, a Mi Hazánk jelöltjét.
DE
Ha mindenképpen pártfüggetlen embert kell támogatni, akkor jelenleg Schiffer András az egyetlen, aki szóba jöhet számomra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!