Gyurcsány nem járna jobban, ha külön indulna a DK-val a 2022-es választáson?
2018-ban a Jobbik 20%-os eredményt ért el és 25 listás mandátumot szerzett.
A DK a közvélemény-kutatások szerint ha külön indulna 18% körüli eredményt érne el. A legerősebb ellenzéki párt címe így garantált lenne, pluszban ha így tenne egy csomó ellenzéki párt eltűnne.
A közös listán azonban reálisan 15 befutó helynél többet nem kapnak majd.
Egyéniben pedig hatalmas kérdés, hogy más ellenzéki pártok szavazói milyen arányban szavaznak majd a DK-s egyéni jelöltekre. Elképzelhető, hogy rengetegen le fognak morzsolódni és akár az is hogy egyetlen egyéni győztese sem lesz a DK-nak.
Könnyen előfordulhat tehát, hogy jól megszívja majd a DK ezt a közös listás indulást.
#10-nek:
Nem értem, hogy miért írod azt, hogy "nyakába varrja".
Amit leírtál a hipotetikus Gyurcsány-beszédben, az pontosan tükrözi a jelenlegi helyzetet.
#11!
Valódi DK-s vagy, mert nem reklamáltál a tipikus Gyurcsány féle csúszatásra, amit beletettem. :)
Itt csúsztattam: "Őt szerették volna a választók miniszterelnöknek." Ráadásul dupla csúsztatás.
És az sem zavart, hogy amit a kétfordulós előválasztásra írtam, az pontosan ül az választásra és a ballib összefogásra. :)
De tényleg ilyen panelekkel és ilyen csúsztatásokkal képzelem el a beszédét. És azt is el tudom képzelni, hogy szidni fogja kétfordulós előválasztást, a hívei úgysem fogják észrevenni a párhuzamot.
De igen, a mostani mélyrepülés MZP-nek köszönhető. De ha a DK nem fél annyira Jakabtól, akkor egyfordulós lett volna az előválasztás. Tudom, hogy az előválasztás előtt az írta a ballib média (a jobboldali nem írt semmit), hogy a kétfordulós rendszer Jakabnak kedvez és MZP-nek nagyon nem jó. De az akkori közvéleménykutatások alapján a vak is látta, hogy ez hülyeség!
MZP az anomália a rendszerben, vele nem számoltak és most szívnak miatta.
Mi ezt azért nem tekintjük csúsztatásnak, mert így is gondoljuk.
Az a baj a te "fajtáddal", hogy szorult belétek némi önpusztító hajlam!
Az hogy fikázzátok, támadjátok, bohócnak állítjátok be a DK-sokat, nem változtat azon a tényen hogy az összefogás megbaxhatja a DK segítsége nélkül!
Újra és újra olvastam a "beszédet", de semmit nem találok benne ami jelen időben ne lenne igaz. Dobrevet szerették volna, majd valami "csoda" folytán felborult minden józan matek, és MZP nyert. Ezt most inkább nem kommentálom.
#13 "Az hogy fikázzátok, támadjátok, bohócnak állítjátok be a DK-sokat, "
Tudod azért ez egy dk-stól nagyon szánalmas volt. Majd ha nem mocskoljátok meg fikázzátok a többi embert csak mert nem a kedvenceitekre szavaznak és bocsánatot kértetek mindazért a tömény ostobaságért amiket itt is eleresztgettetek nap mint nap, akkor majd esetleg lehet arról beszélni, hogy miképpen vélekedtek mások a dk-sokról.
Azt hiszem nem mi hazudjuk hogy MZP-t támogatja a DK nem létező alapszervezete.
Nem mi mocskoljuk az MZP szavazókat, hogy hazaárulók ha nem Dobrevre szavaznak.
Nem mi állítjuk, hogy MZP zsarolással szerzi a támogatóit.
Soroljam tovább?
Amit MZP művel, az tömény dilettantizmus.
#13!
Teljes mértékben elhiszem, hogy a fanatikus DK-soknak ez a valóság.
De értsd már meg! Írtam egy stílusparódiát és szándékosan írtam bele a csúsztatásokat!
Olyan vagy, mint a Galaxy Quest-ben az idegenek, akik szentül hiszik, hogy sci-fi sorozat egy történelmi dokumentum. A Star Trek és a Star Wars mese, Brian pedig nem élt Júdeában.
Ha ezeket megemésztetted, akkor visszatérhetünk a Gyurcsány beszédemre. Ha nem veszed észre a csúsztatás és nem látod, hogy az O1G koalíció a esélytelnekből, tehetségtelenekből, tapasztalatlanokból és alkalmaatlanokból álló vesztesek szövetsége, akkor az nem engem minősít, hanem téged.
Leírom, hátha megérted: Nem a választók szerették volna Dobrevet, hanem a ballib választók. Egészen pontosan a DK-sok, hiszen legerősebb ellenzéki párt jelöltjeként nem meglepő, hogy behúzta az első fordulót. (Jakabtól féltek, ezért volt ott a tartalék Karácsony, akinek (meggyőződésem) az volt a szerepe, hogy visszalépjen Dobrev javára. Hogy a 2. helyről és éppen MZP javára miért lépett vissza, azt nem értem.) És ha Fletó azt mondaná, amit írtam (és teljesen egyet is értesz vele), akkor abban az lenne csúsztatás, hogy semmi sem garantálta volna, hogy Dobrevvel győznek. Sőt! Mielőtt MZP elkezdett volna elszabadult hajóágyúként nyilatkozgatni, tényleg jó választásnak tűnt.
A 2. fordulós győzelme már nem akkora meglepetés, tehát nem volt ott semmilyen csoda. Dobrevet és a DK-t az ellenzéki oldalon is utálják. Nem MZP-re szavaztak, hanem a DK ellen.
"Dobrevet szerették volna, majd valami "csoda" folytán felborult minden józan matek, és MZP nyert. Ezt most inkább nem kommentálom."
LOL..
A felborult józan matek csupán az volt, hogy mind Gyurcsánynak, mind Orbánnak szerencsére hatalmas az elutasítottsága. Az embereknek kezd elegük lenni ebből a két emberből és nem kérnek belőlük, így bárki indul 1 az 1 ben ellenük sokan elmennek szavazni, hogy ne ők nyerjenek.
Ezért van esélye az összefogásnak Orbán ellen is.
Én se MZP-re szavaztam az első fordulóban, de ő maradt Dobrev ellen, így rá ment a második szavazat. Így tettem volna bárki esetében Dobrev ellen, mint ahogy így tennék Orbán ellen is. És nagyon nem vagyok egyedül.
"...mind Gyurcsánynak, mind Orbánnak szerencsére hatalmas az elutasítottsága..."
Csak az a nagy különbség, hogy Gyurcsánynak (Dobrevnek) még a saját oldalán, a saját politikai szövetségesei között is nagy az elutasítottsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!