Ha olyan jól kormányoz a Fidesz, akkor Magyarország miért nincs Szlovénia vagy Szlovákia gazdasági szintjén?
"Amíg nincs ellene oltás, addig közügy, azután pedig már magánügy."
Nem. Amíg közveszély van, addig közügy. Más példa: Ég a társasház. A tűzoltók feladata mindenkit kimenteni, akkor is, ha az emberek nem akarnak menni. Ha nem működnek együtt, azzal akadályozzák a tűzoltók munkáját. Még akkor is, ha feltalálták a tűzoltókészüléket!
Az oltás akkor ér valamit, ha használják.
"Mint modtam, mindenkinek a magánügye, hogy meghal vagy nem hal meg, az ő döntése. Ha sokan halnak meg, akkor annak is meg van az oka:nem kívánnak élni."
Nem. Mert közben megfertőznek másokat. Sokkal jobban, mint az oltottak, ha esetleg azok megfertőzödnek. A védetteknél a COVID csak a felső léguti nyálkahártyán szaporodik, stb, viszont a védteleneknél minden szervet megtámadja, nem csak a tüdőt, de a zsírszövetet stb. is, és szaporodik is, persze a tüdőből kiköhögve fertőz a legjobban. És az, hogy mást továbbfertőz - közveszélyt, pontosabban közvészt fokoz.
Sokan vannak, akik nem kaphatnak oltást, ill. oltás ellenére is kevésbé védettek, mert idős koruk vagy egyéb betegségük miatt eleve gyenge az immunrendszerük, és az oltás ne csodaszer, hanem az immunrendszert készíti fel az önvédelemre. Ha mindenki, aki kaphatna, megkapja, akkor sokkal kisebb lenne a fertőzésveszély, így ezek az emberek kevésbé lennének veszélyeztetve.
"Ha minden boltot bezárnának, akkor még kevesebb pénz maradna. Az említett országok majd csak később fognak szembesülni azzal, hogy nincs pénz, mert berogyott a gazdaság. Most még nem."
Szlovéniának normálisabb kormánya van, mint nekünk, nem féltem őket. Orbán is lehetne normálisabb, ha akarna, de nem akar, mert nem érdeke. Míg Magyarországon a munkavállalók szívtak, Mészáros sikerévet zárt, közben kirúgott néhány alkalmazottat, de a lényeg, hogy orbán jól kitömte közpénzből.
"A lélegeztetőgép sztorival én is egyetértek, az egy túlreagálás volt. Ezért most nem nincs is semmilyen túlreagálás."
Nem túlreagálás volt, hanem korrupció.
"Ég a társasház. A tűzoltók feladata mindenkit kimenteni, akkor is, ha az emberek nem akarnak menni."
Lehet menteni persze azokat is, akik halni akarnak, de akkor is magánügyük, hogy halni akarnak vagy élni. Ebbe nincs beleszólása senkinek. Jelen helyzetben sem lehet felróni, hogy mennyien haltak meg,csak akkor, ha olyanok halnak meg, akik élni szeretnének.
"Mert közben megfertőznek másokat. Sokkal jobban, mint az oltottak, ha esetleg azok megfertőzödnek. "
Ugyanúgy fertőznek az oltatlanok is, mert az orrnyálkahártyát nem védi az oltás: "A beoltottak ugyanolyan eséllyel adják át a fertőzést, mint az oltatlanok " [link] Ők is megfertőződhetnek és akkor a vírust is továbbadják. "A vakcinák a kórházba kerüléstől védhetnek meg – mondja a Pfizer-vakcinát kifejlesztő magyar biokémikus, Karikó Katalin " [link]
Akinek a tüdejét megtámadta már a kór, az vélhetően benn fekszik egy Covid kórteremben, így ott már nem tud megfertőzni fertőzetlen személyt.
"Ha mindenki, aki kaphatna, megkapja, akkor sokkal kisebb lenne a fertőzésveszély, így ezek az emberek kevésbé lennének veszélyeztetve."
Semmivel sem lenne kisebb a fertőzésveszély, hanem ugyanolyan maradna.
Szlovéniának nincs normálisabb kormánya, mert az az abnormalitás csúcsa, hogy bezárnak mindent és tönkre teszik az egész országot.
A lélegeztetőgép sztoriban nyilván lehet korrupció is, ez benne van természetesen.
"Lehet menteni persze azokat is, akik halni akarnak, de akkor is magánügyük, hogy halni akarnak vagy élni."
Rosszul tudod. Bözsi nénit akkor is ki kell cipelni, ha maradni akar az égő házban. Nem tehetik meg, hogy Bözsi néni azt mondja, hogy ő maradni akar, és akkor a tűzoltók legyintenek, és azt mondják, hogy jól van, magánügy, megyünk tovább. Aztán a jelentésben a 20 halottnál meg azt írják, hogy jaj, hát meg akartak halni.
Sőt, ha valaki öngyilkos akar lenni az utcán, azért is ki kell mennie a mentőnek, nem mondhatják, hogy, ja öngyilkosság, az más, az magánügy!
"Ugyanúgy fertőznek az oltatlanok is, mert az orrnyálkahártyát nem védi az oltás"
El is olvastad és értelmezted is a cikk első félmondatát, vagy csak a hatásvadász és félrevezető címmel megelégedtél?! Segítek!
"A beoltottak ugyanolyan eséllyel adják át a vírust a velük egy háztartásban élőknek, mint az oltatlanok "
Más a helyzet annál tehát, akivel egy háztartásban vagy a nap 24 órájában, fikázol, aztán megfogod a tejes dobozt, aztán a másik is, puszi, csók, netán szex is van... És más a helyzet, ha csak 5 percig van egy fertőzött oltott egy másik emberrel társaságában.
"Akinek a tüdejét megtámadta már a kór, az vélhetően benn fekszik egy Covid kórteremben, így ott már nem tud megfertőzni fertőzetlen személyt."
Azért az egy szép tartós folyamat, és addig nagyon is tud.
És hogy ki mikor megy be kórházba, az attól függ, hogy mennyire veszi komolyan az apró tüneteket is. Tudod, hányszor hallottam, hogy jaj, én nem vagyok covidos, ez csak nátha... hapci... Persze, nagyon jól meghozta a diagnózist... Talán ha több tesztet végeztek volna és nem használatlanul a semmisítik meg azokat, akkor néhányan nem adták volna talán át... persze hozzátartozik, hogy sokan vannak, akik tudják, hogy covidosak, mégis mennek közösségbe.
"Semmivel sem lenne kisebb a fertőzésveszély, hanem ugyanolyan maradna."
Érdekes, a szakértők mást mondanak.
"A lélegeztetőgép sztoriban nyilván lehet korrupció is, ez benne van természetesen."
Végre valami, amiben egyetértünk. Legyen ez a zárszó. Részemről legalábbis ennyi, ha akarsz, felőlem irkálhatsz, de nem érdekel.
Persze, hogy ki kell cipelni a nénit, de ha meghal, akkor nem olyan súllyal esik latba a halála, mint annak, aki a figyelmeztetésre egyből elhagyná az égő házat és elmenekülne, de nem tud.
"És más a helyzet, ha csak 5 percig van egy fertőzött oltott egy másik emberrel társaságában."
Ezt honnan tudod, miből, hogy más a helyzet vagy csak úgy mondod? Ha a háztartásban ugyanolyan eséllyel adja át az oltott is a vírust, mint azt oltatlan, akkor a háztartáson kívül sem lehet más a helyzet.
"Tudod, hányszor hallottam, hogy jaj, én nem vagyok covidos, ez csak nátha... hapci... Persze, nagyon jól meghozta a diagnózist"
Amikor már a tüdőre rámegy, akkor ott már előtte nagyon komoly láznak kell lenni, nem csak hapci meg tüszi.A hapci meg a tüszi még az orrnyálkahártya tünete, amely ugyanúgy lehet annál is, aki oltott.
Az a jó, ha minél gyorsabban, minél több embernek adjuk át a fertőzést, mert akkor annál gyorsabban, annál hamarabb alakul ki a kollektív védettség. Ha minden fertőzöttet azonnal elkülönítünk és karanténbe teszünk, akkor azzal csak lelassítjuk a fertőződés folyamatát és elhúzzuk a végtelenségig a járványt.
"Érdekes, a szakértők mást mondanak."
Nem mondanak mást, mert a szakértők pont, hogy azt mondják, hogy az oltás nem a fertőződéstől véd, hanem pusztán a kórházba kerüléstől véd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!