Milyen pályázat van 60-65 év felttieknek, milyen támogatás, pályázat hol találom? Tv, telefon?
Anyagi támogatás: előnyugdíj, vagy rendes nyugdíj, illetve nyugdíj szerű ellátás. Szolgálati jogviszonytól is függ.
Kiről lenne szó? Anya vagy apa? Más egyéb rokon? Ismerős? Jóbarát? Munkatárs?
Önkormányzatnál?
Ők intézik?
Asztem magánszemély.
Asztem magánszemély intézheti az állatól papíton.
Tehát településfüggő?
Esetleg a kormányhivatal/területileg illetékes járási hivatal tud segíteni, ha nem az önkormányzat.
Családsegítő szolgálat még talán szolgálhat némi információval, de inkább a lakóhelyed szerint illetékes idősek nappali ellátásában lenne érdemes résztvenned. (65 év felett már mindenképpen oda tartozik az ember.)
Nyugdíjfolyósító igazgatóságnál érdemes részleteket is tisztázni egyúttal, valamint még a Magyar Államkincstárt sem lehet kizárni. Ezek a hivatalos helyek jöhetnek szóba.
Ha esetleg elhalálozott házastárs/élettárs van, akkor jár özvegyi nyugdíj. Úgy tudom, hogy egy évig a haláleset után kifizetésre kerül havonta egy bizonyos összeg.
Ha felnőtt gyermeked van és elég jól keres - valamint nem érzed kéretlen tolakodásnak - alkalmanként kérhetsz anyagi segítséget. (Persze, ez kettőn múlik, egy ember nem elég ehhez.)
Lehet örökbefogadott is az a gyermek, vagy akár keresztgyermek. Szóval valamilyen rokoni/rokonszerű kötelék legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!