Amennyiben kiderül, hogy a végrehajtó bűnöző az általa végzett végrehajtásokat felülvizsgálják?
A kirobbant ügy nyilván nem vet jó fényt a végrehajtókra.
DE!
Végrehajtási eljárás során van egy olyan fogalom, hogy végrehajtási kifogás.
Arra találták ki, hogy az, akinek érdeke fűződik hozzá, és valamivel nem ért egyet, vagy szabályellenesnek találja, ezzel tudjon élni.
Nézd, ennyi erővel a közjegyzőket is szidhatnánk a költségeik miatt. Továbbá a magánjellegű egészségügyi szolgáltatókat, vagy az ügyvédeket is, vagy a kőművest, aki tavaly még negyedannyiért dolgozott.
Ez a tarifa. A végrehajtónak ez a megélhetési forrása, nyilván nem fog ingyen dolgozni és minimálbérszintű fizetésért sem fog fenntartani egy vállalkozást.
Ez az adós oldala. A végrehajtást kérő (hitelező) oldala pedig az, hogy Ő azért, hogy a pénzéhez jusson, ezeket a magas végrehajtási költségeket meg kell előlegeznie a végrehajtónak. Aztán vagy visszakapja egyszer, vagy nem.
Igen, a közjegyzők is hasonló. Nem áll arányban az elvégzett munka a kapott javadalmazással és hasonlóan nem kell versenyezniük, a helyek számla limitált.
Értem én, hogy nem ingyen, azt is hogy nem olcsón, de azért 100 milliókért???
Ennyi erővel csinálhatnák átvilágított, folyamatosan ellenőrzött állami alkalmazottak is. Szerény havi kétmilliós fizetésért és akkor még mindig tized árat kellene kifizetniük az érintetteknek. Sokaknak megfelelne azt hiszem.
Ügyvéd már más szerintem, mert olyat választok amelyik megfelel árban, munkában.
Fizikai dolgozókat meg ne emlegessük ezekkel egy lapon, azért se mert nem kötelező, lehet választani ki kit mennyiért fogad fel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy ilyen munkakörökben szó szerint elhasználódik az ember szervezete. Tönkremennek az ízületek, gerinc, kinek milyen szerencséje van.
Na de egy közjegyzőt milyen baj ér a munkájában? Kikopik a blézer könyöke?
Ezek intézményes lehúzások semmi más, de legalább az állam kapná a pénzt.
Amikor egyszer kaptam egy fizetési meghagyást, felhívom a közjegyzőt és semmit nem tud az egészről??? Hát uram nekem nem is kell semmit tudnom, az egészet elektronikusan adják be és ő semmit, de még egy papírt se lát, mégis ő van odaírva, és természetesen a díjazás is ott van kirészletezve. Ügyes. Ment is az ellentmondás, bíróságon kiderült alaptalan kamu az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!