Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A gazdagok és a szegények...

A gazdagok és a szegények érdekei mindig össze fognak ütközni egymással?

Figyelt kérdés

Pl a szegények érdeke a rezsicsökkentés, a gazdagok érdeke a magas, piaci rezsiár.

A szegények érdeke, hogy olcsóbbak legyenek a lakások, az ingatlanbefektetőknek viszont az az érdeke, hogy minél magasabbak legyenek az árak.

A munkavállalók érdeke, hogy magasabb legyen a minimálbér, a vállalkozók meg szeretnének minél kevesebb pénzért foglalkoztatni.

Alapvetően a két társadalmi osztály érdekei szöges ellentétben állnak egymással. Ez az osztályharc.

Olyan gazdaságpolitika nem létezik, ami mindenkinek kedvező lenne, mert a kormánynak el kell döntenie, hogy kinek az oldalára áll. Ezért nincs értelme a centrizmusnak sem.

2021. dec. 14. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
46%

Én nem vagyok sem szegény, sem gazdag. Akkor most mi van?

Elég tárgya hely lehet, ahol a költségek erőszakos minimalizálása a cél a bevételek maximalizálása helyett.

2021. dec. 14. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1! De vagy csak attól függ hol húzzuk meg a vonalat, meg ugye van a semmit mondó "középosztály" nevű valami, ami megint egy ilyen tól-ig kategória, valami biztos vagy anyagi helyzetedet tekintve.
2021. dec. 14. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Hát inkább akkor gazdag. A nyomortól elég messze vagyok, de nincs semmilyen kastélyom meg cégem mellé.
2021. dec. 14. 21:52
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
#3 akkor annyit is érsz!
2021. dec. 14. 22:03
 5/11 anonim ***** válasza:
#4 sajnos ezt nem értem. Szerintem nem a pénz határoz meg másokat.
2021. dec. 14. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Csillagfürt, mit jelent az "(S)" a nevedben? Már akartam kérdezni, de el voltál tűnve.
2021. dec. 14. 22:08
 7/11 anonim ***** válasza:

#6 sajnos nincs mögötte semmilyen lehengerlő történet :)

Azért választottam, mert már foglalt volt az eredeti név, de valahogy ragaszkodtam hozzá és nem tudtam megszabadulni tőle...

Amúgy ha nagyon bele kellene magyarázni valamit, akkor kimondva hasonlít kicsit az angol ash kifejezésre.

2021. dec. 14. 22:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenki érdeke például hogy, senki ne dolgozon feketén.Meg az is mindenki érdeke ne osztogasák a pénzt mert emiatt van infláció.Olyan embereknek adják akik nem tudnak vele gazdálkodni és elzorják.Kezdödik elöröl olyan támogatás kel ami az egész társadalomra érvényes nem csak a családokra meg a nyugerekre.Itt nem gondolnak arra aki egyedül él csak adóztatják ha szegény akkor is.Emiatt a társadalom nagy része csak adózik és nem kap semmit de nem is fog adni semmit és nem ők lesznek hajléktalanok.
2021. dec. 14. 22:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindeenféleképen.
2021. dec. 14. 23:14
 10/11 anonim ***** válasza:
@3 Ez teljesen nyilvánvalóan a szegény kategóriához van közelebb. Egy év munkanélküliseg a padlóra küldene, a munkádat nem csak azért végzed, mert kedved van hozzá, nincs számottevő passzív jövedelmed. Havi 5 milliós bevétellel sokszorosan közelebb vagy egy hajléktalanhoz, mint egy milliárdoshoz.
2021. dec. 15. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!