A gazdagok és a szegények érdekei mindig össze fognak ütközni egymással?
Pl a szegények érdeke a rezsicsökkentés, a gazdagok érdeke a magas, piaci rezsiár.
A szegények érdeke, hogy olcsóbbak legyenek a lakások, az ingatlanbefektetőknek viszont az az érdeke, hogy minél magasabbak legyenek az árak.
A munkavállalók érdeke, hogy magasabb legyen a minimálbér, a vállalkozók meg szeretnének minél kevesebb pénzért foglalkoztatni.
Alapvetően a két társadalmi osztály érdekei szöges ellentétben állnak egymással. Ez az osztályharc.
Olyan gazdaságpolitika nem létezik, ami mindenkinek kedvező lenne, mert a kormánynak el kell döntenie, hogy kinek az oldalára áll. Ezért nincs értelme a centrizmusnak sem.
Én nem vagyok sem szegény, sem gazdag. Akkor most mi van?
Elég tárgya hely lehet, ahol a költségek erőszakos minimalizálása a cél a bevételek maximalizálása helyett.
#6 sajnos nincs mögötte semmilyen lehengerlő történet :)
Azért választottam, mert már foglalt volt az eredeti név, de valahogy ragaszkodtam hozzá és nem tudtam megszabadulni tőle...
Amúgy ha nagyon bele kellene magyarázni valamit, akkor kimondva hasonlít kicsit az angol ash kifejezésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!