Mi lesz így az országgal? Mi lesz ha ezt a gazdaság nem fogja tudni produkálni? Vagy erre mi a biztosíték egyáltalán, hogy ez a bér megmarad?
Titkár vagy egy állami közintézményben, januártól minden itt dolgozónak megemelik a bérét, jó nem fogok tudni ettől még elutazni a Bahamákra, de nyilván örültem neki, főleg a magas infláció miatt ez nagyon fontos volt már.
Édesanyám is megkapta a nyugdíjprémiumot, hálisten emiatt most télen biztosabban, félelem nélkül fogja bekapcsolni a fűtést, összességében hálásak lehetünk ezekért a juttatásokért, viszont én még is aggódom.
A főnököm hát mondjuk úgy ex- jobboldali, és mondta meg nyilván tudtuk, hogy az intézmény hány Ft-ot fog kapni bértámogatásra, elképesztő összeg tényleg, igen, de a főnököm megmondta, hogy csak annyi a bibi, hogy itt minden amit az édesanyám, amit én kapok az mind mind hitelekből fog megvalósulni. Ezt nyilván én is tudtam csak, amit utána mondott az ijesztett meg. Mert ugye ez a béremelés dolog így egy állandó dolog lett, kvázi ha jövőre ugyanilyen rosszul megy a gazdaság, akkor is fizetni kell a magasabb béreket hiába ott van az a hatalmas hitel, s akkor mi lesz csődbe megy az ország? Mert rengeteg intézmény kap hasonló támogatást, viszont sajnos ez mind mind csakis komoly hitelekből valósulhat meg. A főnököm már régebben dolgozott a gazdasági szektorban, emiatt van ezekre rálátása és szerinte olyan szintű gazdasági növekedés biztosan nem fog megtörténni, ami ezeket tudná fedezni, mert a növekvő infláció mindent fel fog élni, s nagyon sokszor nem jött be a becsült gazdasági növekedés. Tehát nem szabad előre örülni. Szerintetek ebből mi igaz és mi nem? Vagy egyáltalán ez ránk, mint átlag emberekre milyen hatással lehet?
#10 Kitaláljátok, hogy "Ha valaki a kormánnyal szemben kritikát fogalmaz meg, az miért rögtön baloldali" holott ilyet soha nem mondott senki a kormányoldalról, és közben folyamatosan megy a szövegetek arról, hogy szét fog esni a fidesz, meg belharcok vannak, mikor viták, ellentétek, kritikák kerülnek a médiába, mint Matolcsy vagy Lázár vagy mások szövegei.
Kritikát sokan fogalmaznak meg még a párton belül is, meg a párt szavazói közül is, nem csak olyanok akik nem is támogatnák a fideszt, de nem is balliberálisok.
Ne állíts hülyeséget és akkor nem kell csodálkoznod azon, hogy nem igaz az állításod!
Nem értem ezt miért írtad le. Azért írtam az előzőt, mert valaki már mondta, hogy mindent beveszek a baloldalnak, meg hülyének is nevezett engem, erre reagáltam, szerintem diszkréten.
Több dologban nem értek egyet a baloldallal, mimt a Fidesszel, a balliberálisokkal meg nem foglalkozom, szerintem az emberek úgyis el tudják majd dönteni, hogy milyen közszemléletet szeretnének.
Igazából engem semmilyen belharc nem érdekel, meg politikai vita, egy a célom, ami minden magyarnak IS célja, hogy jobban élni, magunknak több mindent megengedni, s ezt úgy, hogy látványos is legyen. Hidd el akkor kevesebbet is politizálnának az emberek, a gazdaság is jobban menne, az emberek meg elégedettebbek lennének.
Ez nekem azért érzékeny téma, mert az unokabátyám ő Svájcban dolgozik, voltam már kint nála, sokat beszélünk és hát nem kicsit másak az ottani helyzetek mint az itthoniak....
#12 ÉS????
Attól amit leírtam még teljesen igaz.
#10 te nem valaki vagy, hanem egy köztisztviselő, a fönököd méginkább, ezért kívül kell maradni a politikai tevékenységeken.
Nálatok Mucsán is, Bécsben is Franciao
Franciaországban is.
Te nem kritikát fogalmazok megy hanem bemutatod, mennyire nem értitek a gazdaság működését.
Köszi! Szerintem az állami emberek felét IQ hiány miatt el kell hajtani a f@szba!
Én 2016 körül kapaszkodtam vissza kb oda, ahonnan 2005 óta zuhantam.
Én ennyit respektálok az elmúlt 11 évben, de nem felejtem azt sem, hogy enélkül a helybenjárás nélkül hol lehetnék!
Feljebb.
És nem akarok megint visszapottyanni.
Se progresszív adót fizetni az átlag felett kicsivel, se többszörös gáz árát fizetni, se évente két villanyár növekedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!