Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád a Magyar királyság...

Támogatnád a Magyar királyság visszaálítását?

Figyelt kérdés
Népszavazással döntenénk, hogy ki lenne a király. A népszavazáson független számlálóbizottság venne részt. A magyar királyi tanács is újra megalakulna. A jelenlegi politikusainkat, beleértve mindenkit hazugságvizsgálóra kötnénk és akiről kiderülne, hogy korrupt elszámoltatnánk és száműzetésben részesülne. Innentől kezdve mindenről népszavazással döntenénk.(új törvények bevezetése, régiek módosítása stb..) A Börzsönyből kibányásznánk az aranyat és minden Magyarországon élő magyar állampolgár aranyrészesedést kapna.

2021. dec. 13. 19:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem.
2021. dec. 13. 19:54
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Csak akkor ha én lehetek a király
2021. dec. 13. 19:59
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem népkérdés,királyság csak fel van függesztve.
2021. dec. 13. 20:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A királyokat nem választják sehol a világon. Ha már vezetőket választanak az a demokrácia!
2021. dec. 13. 20:24
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Hogy ne, ha több ezer hektár földem lehetne, modern gazdasági épületekkel, és gépekkel, meg ha minden évben kapnék 4 milliárd forintnyi állami támogatást, függetlenül attól, hogy éppen veszteséget, vagy nyereséget teremelek.
2021. dec. 13. 20:46
 6/11 KTP 3.0 ***** válasza:
41%

Igen amennyiben a király biztosan a hazáját szolgálja és független.

Lehetőleg erős jogkörökkel. Nem abszolút monarchia de egy erős jogkörrel pl mint amennyi Horthynak volt

2021. dec. 13. 21:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Támogatnám, de szerintem dolgozz még az ötleten, mert ez így a monarchia alapjait köpi szembe. Akkor pedig inkább maradjon az a rendszer, ami van...
2021. dec. 13. 22:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. dec. 14. 07:57
 9/11 anonim ***** válasza:

"Népszavazással döntenénk, hogy ki lenne a király." :D

Ez így nem monarchia. Király szmélyéről nem népszavazás dönt, hanem az öröklési rend. Néhány esetben van, hogy egy tanács szavaz. Egyik ilyen ország a Vatikán, de pl. Kambodzsában is van erre egy nem túl nagy tanács, viszont úgy tudom, hogy ott is a királyi család tagjai közül szavaznak, tehát nem csak úgy akárkire.

A te általad felvázolt rendszert nem értem, hogy miért kéne monarchiának hívni. A köztársasági elnököt választhatnánk népszavazással, esetleg nagyobb jogkört is kaphatna, de ettől még minek monarchiának hívni?

Nekem egyébként alapvetően szimpatikusabb egy monarchia és a magyar jogtörténetben is nagyobb hagyomnya van, mint a köztársaságnak, de mivel nincs kit behívni uralkodónak, így eléggé irreleváns.

2021. dec. 14. 09:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Tekintettel hogy az összes magyar uralkodó család kihalt nem látok nagy esélyt
2022. jan. 1. 02:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!