Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan működik egy pártba a...

Hogyan működik egy pártba a belépés?

Figyelt kérdés
Szóval hogyha pl be akarlok lépni a Párbeszédbe ( nem akarok oda menni, csak példa) akkor az hogy működik? Mi kell hozzá? Van ott fizetés vagy ilyen önkéntes a dolog? Hogyha pl ilyen szórólapozónak lépek be vagy fsztudja minek akkor politikus vagyok? Lehet lopni és korrupt lenni úgy is hogy kis pozícióban vagyok?

2021. dec. 12. 20:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Írsz nekik e-mail-t vagy a számodra szimpatikus alapszervezetbe bemész. Ha x városban/kerületben l vagy akkor is beléphetsz bármelyikbe az országban, de célszerű a hozzád közelebbibe.

Van alapdíj amit neked kell fizetni havonta, asszem néhány száz forint, mindenhol a párt szabja meg. Ha voltál ott pár évet, és jó vagy, utána talán lehet belőled képviselő. De jobb a fiatal alapszervezetben kezdeni, nekik a ZÖLD Front a neve a párbeszédének, a fiatal alapszervezeteknél 35 éves korig maradhatsz utána a nagypárba átmehetsz. A fiatal alapszervben nincs tagdíj ahogy tudom. És aáltalában úgyan ott van a fiatal és a felnött 35+ alapszerve is, de nyilván a fiatalok és a főpárt külön tart taggyüléseit, de igazából egy a zádzló csak ott kiképeznek.

2021. dec. 12. 21:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Minden pártban vannak (lehetnek) tagok, aktivisták, és támogatók.

A támogatók azok, akik anyagilag vagy valamivel támogatják a pártot, de nem akarnak beleszólni semmibe, stb.

Az aktivisták azok, akik szórólapoznak, stb.

A párttagok azok, akik valamilyen szinten beleszólhatnak a dolgokba a szabályzatuk szerint.

Sok esetben a párttag egyben aktivista is.

A szabályzat határoz a tagdíjról is.

2021. dec. 13. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!