Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jogosnak tartanád, hogy az...

Jogosnak tartanád, hogy az oltatlanok fizessék a kórházi ellátásukat?

Figyelt kérdés
Kórházba szállításkor összeget előre kérnék el tőlük készpénzben, és addig kezelik őket, amíg a költségkeret tart. Ha kifogyott, akkor pótolni kell, vagy kirakják őket. Így többet tudnának az orvosok az oltott betegekre koncentrálni, akik nem feltétlen COVID miatt vannak benn.
2021. dec. 10. 18:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
84%
Nem. A jelenleg adóként behajtható TB járulék kollektív kölcsönös biztosítási rendszeren alapul. A javasolt rendszerrel akkor a dohányzókkal ki kellene fizettetni a tüdőrákjuk megoperálásának ill. gyógykezelésének költségeit, a túlsúlyosoknak kétszer annyiért kellene eladni az élelmiszert és nem használhatnák a 75 kg-os emberre tervezett lifteket (vagy csak fizetés ellenében) stb.
2021. dec. 10. 20:10
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor bizony a dohányosok, alkoholisták, drogosok, tulsulyosok, egészségtelenül táplálkozok, nem eleget sportolok is fizethetnének. Ja és autóval gyorshajtás közben sérülést okozok is.
2021. dec. 10. 22:51
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

12-re:

És bizony az is lenne a normális!

A kockázatközösség nem azt jelenti, hogy egyesek felelőtlenül élnek, és ennek terhét a többiekkel fizettetik meg.

Ne feledjük, hogy pl. casconál sem fizet a biztosító, ha a tulajdonos részegen vezetve csinált magának kárt. Ez teljesen egyenértékű azzal, hogy egy oltatlan ember covidos kezelését nem kéne a TB-nek fizetnie.

2021. dec. 10. 23:11
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
2021. dec. 11. 00:58
 15/21 anonim ***** válasza:
51%

13

De akkor miért nem teszik kötelezővé ezt az oltást is, mint a többit?

2021. dec. 11. 08:52
 16/21 anonim ***** válasza:
64%

15-re:

Ezt én se értem, ill. ha rajtam múlna, kötelező lenne. Mint ahogy Ausztriában már az is.

2021. dec. 11. 09:48
 17/21 anonim ***** válasza:
65%

Amúgy a 13-nak van igaza.

Az EÜ rendszerrel az a legnagyobb gond, hogy mindenki szarik az egészségére, aztán amikor a hosszú évek alatt szétbomázott testét nem tudják rendbehozni pikk-pakk, akkor sír.

2021. dec. 11. 11:24
 18/21 A kérdező kommentje:

13, 17: abszolút! Én például búvárkodom, szoktam is rá külön biztosítást kötni, mert a nyomáskamrát nem állja a TB, ha kell.

Szóval én azt gondolom, jogos, hogy az egészségtelenül élők kockázati prémiumot fizessenek, drágább biztosítás vagy saját zsebre menő kezelés formájában. Ide sorolva a dohányosokat, alkoholistákat, oltáselleneseket. Vagy leáll a hülyeségével, vagy fizet, de az nem járja, hogy majd én álljam neki.

2021. dec. 11. 13:42
 19/21 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező, honnan veszed, hogy aki nem oltakozik, az egészségtelen?

ÉS ha immunbeteg?

2021. dec. 11. 14:31
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

Ja és a másik:

Már megint kimarad az a réteg a témából, akik védettséget szereztek és esetleg később fognak oltakozni (ha ugyan addig megint meg nem fertőződnek és immár sokadjára átesnek rajta antitestekkel és így mindig hosszabbítgathatják a védettségijüket).

2021. dec. 11. 14:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!