Miért nem éri el az emberek ingerküszöbét, hogy az Igazságügyi Minisztérium magasrangú beosztottja, a miniszter helyettese vesztegetési ügybe keveredett?
Most nyitottam meg a hirado.hu oldalát, és bár nagyon komoly jelentőségű hírről van szó, hiszen a Magyarország kormányának, a Fidesznek, egy kiemelten fontos emberére vetült a korrupció árnyéka, lemondásáról egyetlen hírt sem találtam. Sem a címoldalon, sem a belföld rovatban.
Honnan tudhatna tehát egy átlagos, politikában nem kiemelten jártas, mezei hírolvasó mi történt?
Még csak nem is olyan újságcikkre gondoltam, ami kielemzi a történteket, csak ami beszámol a konkrét tényről.
Legfeljebb a kormánnyal is kritikus média fogyasztóin kérhetnénk számon a tüntetések hiányát. De ők meg már tudják mi értelme tüntetni, ha a kormánymédia sosem számol be ezekről a tiltakozásokról. Ha mégis, azt pofátlanul elferdítve teszi.
A legtöbben úgy látják, hogy itt csak a következő választásokon képesek megmutatni a véleményüket.
"nagyon komoly jelentőségű hírről van szó, hiszen a Magyarország kormányának, a Fidesznek, egy kiemelten fontos emberére vetült a korrupció árnyéka, lemondásáról egyetlen hírt sem találtam"
Miért kellene máris lemondania mindannak, akire gyanú árnyéka vetül? Nem kellene előbb kiderülnie, hogy jogos-e a gyanúgy vagy sem?
Ha egy ellenzékit ártatlanul megvádolnak, szinte már a halálát követelitek. Szóval nem kéne ezzel a dumával jönni.
"Ha egy ellenzékit ártatlanul megvádolnak"
:D
Mert ha ellenzéki, akkor "ártatlanul", ha meg kormánypárti, akkor máris mondjon le, ugye? Pont erről beszélek!
Akkor az ellenzéki lemondását se követeljétek, csak ha bebizonyosodik, ha bűnös. Azért azt nehezen lehet elfelejteni, hogy mit műveltetek Cseh Katalinnal, vagy most Jakabbal, akit azzal vádoltok, hogy megcsalta a feleségét. Úgyhogy nektek pont, hogy nem kéne az ártatlanság vélelméről beszélni.
"A hír az viszont, hogy lemondott. Ezt az tudja, aki nem csak kormánymédiából tájékozódik. Látod te sem tudtad."
Én azért nem tudtam, mert sehonnan sem tájékozódtam még (azóta sem), csak hallottam valami hírfoszlányokat innen is, onnan is. Ha utánanéznék, akkor párhuzamosan ilyen meg olyan forrásból is tenném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!