Vészhelyzet hosszabbításával kapcs. javaslatban, hogy lehet 2021.aug.31 végdátum, mikor 2022 nyarát mondták, ameddig a vészhelyzetet akarják kitolni?
Utolsó válaszoló !
Vagyis 2022ben nem várható a nyelvvizsga mentesség ?
Nem zárnám ki, hogy lesz...csak egyenlőre hivatalosan benyújtott javaslatot nem találok sehol ezzel kapcsolatosan.
Bár elég nagy öngól lenne, ha nem lenne folytatása a történetnek, hiszen jelenleg a kormány kérés nélkül, magától lebegtette meg ezt, hogy szeretnék meghosszabbítania a diplomák kiadását nyelvvizsga nélkül.
Ma már az index is közölt ezzel kapcsolatosan cikket.
Én azért tanulok, biztos ami biztos, mivel minél hamarabb szeretnék elkezdeni dolgozni. De remélem az egész nyelvoktatást alapjaiban átgondolják és onnantól kezdve lesz ez ismét kötelező, ha biztosítottak a feltételek. Például olyan tanári fizetés, amely mellett nincs a tanár rászorulva arra, hogy minden szabadidejében különórákat adjon. Akkor neki is érdeke lenne,hogy a diákok az iskolai órák keretein belül eljussanak legalább egy középfokig. (Ahol én tanultam, köztudott volt, hogy a nyelvtanárok a különórákra mennek. Olyan tanárok voltak kimagaslóan jók magántanárkánt, akiknél a kötelező tanítási óra abból állt, hogy magyarul beszélgettünk.) Továbbá fontos lenne, hogy a főiskolákon és egyetemeken is biztosítva legyen a nyelvoktatás, hiszen ez jelenleg a legtöbb helyen nem valósul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!