Magyarország a munkabérekkel kapcsolatos vállalati gyakorlatok miért ennyire ostobák általában?
Ami szerintem a legnagyobb probléma,hogy nincs az álláshirdetésbe kiírva a túl-ig bér intervallum.
Ezt államilag szabályozni kellene és kötelezővé tenni,hogy az embernek legyen viszonyítási alapja, tudjon alkudni.
Ez pedig komoly bérversenyt generálna és csökkentené a bérekkel való kartellezéseket is, melyek vidéken nagyon gyakoriak.
A verseny pedig jó, akárki akármit mond, jó.
A multik közül sok cégnél transzparensek a bérsávok, azaz nyilvánosak.És tudja az ember,hogy honnan, hova tart, ha XY senior akar lenni.
Viszont ezek a cégek kisebbségben vannak, a többségnél nincs ilyesmi,helyette hét pecsétes titkok fedik a fizetést, összevissza vannak a fizetések,emelések és ezzel is megosztják és egymás ellen uszítják a munkavállalókat.
Döntsd el hogy TE mennyi pénzért vállalod el az adott munkát. Ha megkapod azt az összeget amit kértél akkor miért más pénztárcájában turkálsz ? Ettől van a bérfeszültség mert mindenki a másik fizetésével foglalkozik. Az senkit sem érdekel hogy a másik mennyit tesz le az asztalra, mert mindenki meg van róla győződve hogy ő dolgozik a legtöbbet a legkevesebb pénzért. És ezt a véleményét a napi 2 órás kávé és cigiszünetben ki is fejti.
Érdekes módon akire köpköd az nem tart kávé szünetet.
Én a kölcsönzős dolgot nem értem.
Én miskolci vagyok és itt van a Bosch.
A munkások fele nem is Bosch dolgozó, hanem mindenféle noname cég által van foglakoztatva, aztán lényegében a Bosch kifizeti a jó fizetést, de mire a munkás kezébe jut...
Ennek mi értelme?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!