Fidesz szerint az oltás nem magánügy,szerinted is?
Kérdező
A munkahelyemen kötelező az oltás. Van pár kollégám aki nem akarja, miközben a többiek sorra esnek ki kovid miatt mert vagy ők vagy családtagjuk kapja el. Így is kevesen vagyunk a munkához, ha állandóan ennyien betegek akkor már a helyettesítést sem tudjuk megoldani és a mi munkánk se lesz elvégezve.
Eközben akik nem akarják az oltást azok együtt vannak azokkal akik meg azért nem akarnak bejárni még oltottként sem a munkahelyükre, mert félnek, az idős koruk vagy alapbetegségeik miatt, hogy így is elkaphatják.
Az oltás nem magánügy, bármennyire is ez az egyén saját döntése a végén. Nem magánügy, mert egy ilyen járványban az hogyha valaki nem oltatja be magát az mások életére is hatással lesz. Nem kicsi hatással amire legyinteni lehet.
Tegyék kötelezővé, és akkor nem magánügy. Amíg nem kötelező, vagy a munkahely dönti el, addig lesznek olyanok, akik nem kérnek belőle akkor sem, ha egyébként nincs egészségügyi akadálya annak, hogy kapjanak oltást.
Én önként vállaltam az oltást, mert az általam hitelesnek ítélt egészségügyi szakemberek véleményére hallgattam, de megértem azokat is, akiknek fenntartásaik vannak. Nagyon pocsék a kommunikáció az egész pandémia kapcsán.
Az oltás magánügy. Rólam azt mondják, hogy veszélyes vagyok másokra,mert nem vagyok oltva. Nem is leszek soha. Tegyük fel, hogy nem akarok veszélyeztetni senkit,ezért örökre kivonulok a társadalomból jó messzire. Nem kell,hogy gondoskodjatok rólam, csak hagyjatok békén,én sem veszélyeztetlek már titeket.
De van egy sanda gyanúm,hogy nem fogtok békén hagyni még így sem, és utánam fogtok jönni. Vagy tévedek?
Én nem emlékszem, hogy 8.-ban olyat tanítottak volna, hogy mikor kell oltani, de lehet, hogy csak nekem volt régen. Viszont a mostani járvány előtt már nem tudod beoltani az embereket, de ha most beoltod őket, az már ebben a járványban is véd.
Ha nem érted a szakembereket, az pedig azért is lehet, mert a te ismereteid tévesek vagy hiányosak.
Az, hogy az oltottak miatt mutálódik a vírus, butaság. Angliában decemberben kezdték oltani az embereket, miközben az alfa variáns már szeptemberben megjelent.
Indiában is októberben kimutatták a deltát, miközben 3 hónappal később kezdtek el oltani.
De már tavaly február körül sem ugyanaz a vírus terjedt Európában, ami eredetileg elindult.
A vírus azért mutálódik, mert másolja magát és időnként ebbe hiba csúszik.
Ha az emberek beoltják magukat, akkor pedig kevesebb lehetősége lesz erre a vírusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!