Mi az értelme annak, hogy a Mi Hazánk jelöltet állít mind a 106 választókerületben?
"Nem vagyok benne biztos, hogy nem lesznek jóval erősebbek mint 4 éve voltak."
A 2018-as választások idején a MHM-at még meg sem alapították. Csak halkan jegyzem meg.
Remélem nyernek, aztán a 2026-os (jelenleg is futó) Zrínyi Haderőfejlesztési Program végén mindenkit fegyverbe vágnak és irány Bukarest! AZ A MIÉNK!
Persze nem mi leszünk az agresszorok, először kérjük szépen, 1000 éves szenthaza az! Ha nem adják ide akkor ők a tiszteletlenek!
Valójában egész Mongóliáig minden a mienk! Onnan jöttünk ugyanis.
Lesz még Washington magyar falu!!!!
Viccet félretéve Toroczkai Youtube csatornáján lehet megnézni mik az elképzelések és az igazat megvallva még nekem is kb. ők a legszimpatikusabb párt, leszámítva ezt a trianonos f@#%szkodásukat.
#11 Utánanéztem, tényleg. Bocs.
Viszont akkor hogyan ül bent 2 képviselőjük is jelenleg az országgyűlésben?!
Meglep, hogy előttem 17 en irtak már de egy ember se jött rá, hogy mégis miért állitanak mindenhol jelöltet. Az ok nem más mint a töredékszavazatok.
Hiába nem fognak nyerni egy egyéni körzetben sem, az az esetleges 4-5 szazaléknyi szavazat amit az egyéni képviselőjelöltek kapnak azok szépen a töredékszavazatok utján nagyon jól fog jönni nekik a végelszámolásnál az összesitett eredményeknél.
1.) A nem megválasztott egyéni jelöltek töredékszavazatai is számítanak.
2.) Erődemonstráció. Ahogy láttam a készülődést az Összefogás előválasztására, nekem úgy tűnt, hogy több ellenzéki párt sem tudna egyéni jelöltet állítani minden kerületben egyedül. A parlamentbe kerülni esélyes pártok közül a Mi Hazánk az egyetlen, amelyik minden kerületben saját jelöltet fog állítani (eddig). Az Összefogásnál egyértelmű, hogy nem lesz ilyen. A Fidesz is állandóan a KDNP-vel koalícióban indul. A Kutyapárt pedig, ha jól tudom, eddig még nem tudott 106 jelöltet állítani.
3.) Ez elvi kérdés is. Minden kerületben meg akarják adni a lehetőséget azoknak, akik leginkább a Mi Hazánkkal szimpatizálnak, hogy legyen lehetőségük egyéni jelöltekre is szavazniuk a pártpreferenciájuknak megfelelően. Akkor is, ha ez alig több (némi töredékszavazat) lesz a legtöbb kerületben, mint véleménnyílvánítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!