Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapestet akkor hogy kell...

Budapestet akkor hogy kell elképzelnie egy vidékinek? Tényleg mindenki nettó fél milliót keres, agy nyomor van?

Figyelt kérdés

Egyik haverom is, mint sokak akik ide is írogatnak, azt vízionalizálták, hogy Budapesten fél millió alatt már senki nem keres. És megpróbált pályázni pesti melókra de, ilyen nettó 170-180 ezernél kifújt a történet. Annyiból meg nem tud megélni még egy személyként sem, nemhogy egy családot eltartson 2 gyerekkel, mert ő még azt is akarna, de mind1.

Akkor most nyomorognak a pestiek vagy full gazdagok? Rengeteg egymásnak ellentmondó információ terjeng. Sokan azt mondják ott mindenki jól keres, de a bérek mégis alacsonyak. Akkor hogy is van ez?

2021. nov. 23. 02:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%

10.

A vezetői és a középfokú végzettséggel betölthető munkakörök között van ám átmenet.

Műszaki,gazdasági,IT diplomások 400-500 ezret keresnek Budapesten, ez az általános.

2021. nov. 23. 07:35
 12/21 anonim ***** válasza:
5%

4-5 az pesten annyit is ér.

"recepciós, ügyfélszolgálatos"

Persze, mindenki ilyen munkát képzel el magának, hogy egész nap csak ül meg pofázik. De a valóság teljesen más.

"Mezei alkalmazott"

Szerintem a mezőn nincsenek "recepciósok"

2021. nov. 23. 07:45
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én kereken 10 évet laktam Pesten, idén nyár elején költöztem haza vidékre. Ugyanannyit keresek most itthon is, mint Pesten, mikor eljöttem. Szóval úgy van, ahogy már írták előttem, ha csak érettségid és/vagy szakmád van, akkor kár Pestre menni.
2021. nov. 23. 07:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten is él szegényebb meg gazdagabb réteg . Az tény,hogy több a munkalehetőség ,de mondjuk érettségivel,nyelvtudás és szaktudás nélkül sehol nem fogsz félmilliót keresni.

Pénzügyes,informatikus,mérnök ismerőseim nagyrésze megkeres ennyit néhány év után.

2021. nov. 23. 08:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Most hogy jól belekötöttél a képletes beszédbe, jobban érzed?

2021. nov. 23. 08:24
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy tanar vagy ovono pont annyit keres Pesten is, mint mashol. De a magasabb ingatlan/egyeb arak miatt ebbol kevesebbre futja...
2021. nov. 23. 08:31
 17/21 anonim ***** válasza:
59%

Menő szaktudás, vagy vezető beosztás nélkül (legalább is ha em jól kinéző nő vagy) 200-300 nettó között lehet.

Ha vezető vagy, ITs (nem kell diploma), akkor 450-1,5 milla. Ha dögös cicababa vagy, recepciósként, titkárnőként 400-500 is lehet, persze extrákkal.

2021. nov. 23. 09:41
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

„A legtöbb, amit nálunk egy futár hazavitt, 1,1 millió forint volt egy hónapban, de ha valaki nem is dolgozik őrült sokat, akkor is 300-400 ezer forintot megkeres. "

[link]

2021. nov. 23. 10:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországon más helyzetben van egy futár, mint a nyugat-európai országokban, ahol többet hallani arról, hogy panaszkodnak a futárok, mert ott sokan a minimálbérszint alatt keresnek, másrészt nem kapnak tb-támogatást – mondta az igazgató."

Itt lett gyanús hogy eltúlzott kamu az egész.

1 milla mi?

2021. nov. 23. 11:37
 20/21 meszike91 ***** válasza:
100%
Netto 170-180 tényleg kevés, főleg ha egyedül élsz és fizetned kell az egész albérletet.
2021. nov. 23. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!