Mi ez az elégedetlenség a 370 ft os euróval? Épp hogy jó nekem mert több forintot kapok a pénzváltónál szerintetek?
MINDEN terméknek ára, ami külföldről jön be, euróban fizeti a hazai kereskedő, és forintért adja tovább, függ az EUR-HUF árfolyamtól. Ha gyengül a forint, ezen termékek ára növekszik.
Illetve nem csak a késztermékekre vonatkozik, hanem természetesen az alapanyagokra, illetve a szolgáltatásokra is.
#3-ast ez sem zavarja :D
Szerintem azonnal egy vészhelyzeti rendelettel az eurót a benzinárhoz kellene igazítani, 480-ban maximalizálni, akkor könnyebb vele számolni, a forintért vásárlókat meg úgysem zavarja, hisz forintban kapják a fizetésüket :D
De megelözvén a további problémákat, emeljük és fagyasszuk be mindkettöt rögtön a duplájára, az csak 960 forint/liter/€, ésez legalább 5-6 évig akkor változatlanul tartható, aztán ugyis jön a rubel.
"Jól esik nekem, ezért nem értem mások elégedetlenségét"
Tudod, attól, hogy neked valami jó, megéri, hasznos vagy előnyt jelent, még lehet, hogy másak kevésbé, vagy adott esetben kára származik belőle. Eléggé egybites gondolkodás az, amit képviselsz a kérdéseddel.
Akinek forintban van a megtakarítása (már ha van neki olyan), annak sz.r, mert kevesebb ejurót kap egy forintért. Gondolkozz kicsit.
#3 "Engem se zavar, semmit nem veszek, amit euróért árusítanak ...."
Ekkora ökörséget már rég nem hallottam.
Mindent euróban vagy dollárban árusítanak ami nem tisztán magyar termék.
Annyi különbséggel, hogy ott a nagykereskedő veszi meg valutáért a gyártótól és árusítja forintért.
Az az eszköz amint ezt leírtad az szerinted hol készült?
Vagy az autód hol készült? Még ha magyarországon, akkor is az alkatrészek amikből összeszerelték már nem. Az üzemanyagot és a gázt is valutában vesszük, csak forintban fizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!