Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki szavazók konkréta...

Az ellenzéki szavazók konkrétan mit akarnak?

Figyelt kérdés

Régen még az volt a bajuk, hogy sok a munkanélküli.

Lett sok munkahely, azzal az volt a baj, hogy külföldi multiknak termeli a pénzt, összeszerelő üzem, stb.

Itt a Mészáros konszern, magyar vállalkozásba pumpálják a pénzt, az se jó, mert az korrupció. Ha külföldinek megy a pénz, az meg azért nem jó, mert külföldinek megy.

A sok munkahellyel továbbá probléma még, hogy a fizetések nem elég magasak. De aztán lett jelentős bérnövekedés, de ezzel meg az volt a baj, hogy a jómódúak jövedelme nött, a minimálbéresek meg ugyanúgy tengődtek.

Most jött a minimálbérek az emelése, ezzel meg az a baj, hogy fúúú, ennek semmi értelme, csak majd az inflációt gerjeszti.

Koronavírus kapcsán: Miért nem zárnak be? Bezárnak, emiatt kevesebben dolgoznak, csökken a GDP. Miért esik vissza a gazdaság??? Felvesznek kölcsönt, hogy a gazdaságot helyrerakják. Miért szállt el az államadósság? Gyorsan nyitni akarnak, de nincs elég oltóanyag, megspékelik keletivel. De miért kellett a keleti vakcina?

Ahogy én észreveszem az ellenzékiek elvárása, hogy a kormányzás olyan legyen, hogy a magyar munkaerő a (nem létező) magyar cégeknek termelje a profitot, mindezt úgy, hogy ezeknek a magyar cégeknek semmilyen kormányzati támogatása legyen (mert akkor az korrupció), minezt nyugati szintű bérekért cserébe, és mellé még ne szálljon el az infláció se.

Járványkezelés kapcsán még nagyjából 2020 elején ez volt: legyen home office-ban mindenki, 100%-os fizetés mellett, közben a GDP ne essen vissza, az államadósság ne szálljon el, és az államkassza ne ürüljön ki, legyen elég vakcina, de csak nyugatiból, akik szállítani nem tudnak eleget.

Vagy nem jól látom? Ellenzékiek, mi az elvárásotok a kormányzást és a járványkezelést illetően?

2021. nov. 21. 22:33
1 2
 1/14 anonim válasza:
72%
Soros a hibás. Soros
2021. nov. 21. 22:44
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
#1 Ezt mondjuk pont nem az ellenzéki szavazók mondják :)
2021. nov. 21. 22:46
 3/14 anonim ***** válasza:
74%

Kormányváltást, krumplielvonást :))

Az alaptalanul okostojás stílusod pedig még mindig nagyon felismerhetően jellegzetes, Rittenhouse-kérdező.

2021. nov. 21. 22:51
 4/14 anonim ***** válasza:
78%

Annyi pénz áramlott be az országba, amióta EU-tagok vagyunk, hogy nagyon nem itt kellene tartania az országnak. Az utolsók közt kullogunk, még Románia is beelőzött! Az árak azok ugyanolyan magasak, mint nyugaton, ellenben a bérek tizedannyiak. Az egészségügy és az oktatásügy a béka segge alatt. A magánnyugdíjakat ellopták.

Ellenben Orbán és a haverok annyi pénzt összeharácsoltak, hogy csak abból, amit elloptak simán vissza lehetne fizetni azt az államadósságot, amit csináltak. Akkor adósságunk van, hogy még az unokáink is azt fogják nyögni. Ebből a pénzből fel lehetne virágoztatni az egészségügyet, és a közoktatást.

Most meg két kézzel szórja a pénzt mindenkinek, de pl. a tanárok azok kimaradnak most is, azt mondja nem indokolt a pedagógusok béremelése. Nagy mértékben hozzájárul a Kormány kommunikációja, hogy ennyire utálják az emberek a pedagógusokat, sem anyagilag, sem erkölcsileg nincsenek megbecsülve. Ők nevelik a jövő nemzedékét, könyörgöm! Ha a tanárok nem végzik jól a dolgukat, megnézhetjük milyen új generációt nevelnek ki.

Jelenleg hiperinfláció van az országban.

Európa legfertőzöttebb országa vagyunk, és Orbán kijelenti, hogy "Hát ezen mindenkinek át kell esnie." Értem én, hogy "csak" 2 % hal bele, de ezzel nagyjából most kijelentette, hogy neki nem számít az a 2 %. Pedig az eddig kb. 31.000 ember, és ha így haladunk, akkor lesz egy még 40.000 is.

Soroljam még? Ne haragudj, de nagyon vaknak és elvakultnak kell lenned, ha azt gondolod, hogy ami ebben az országban megy, az rendben van.

2021. nov. 21. 22:51
 5/14 anonim ***** válasza:
87%

"Itt a Mészáros konszern, magyar vállalkozásba pumpálják a pénzt, az se jó, mert az korrupció. Ha külföldinek megy a pénz, az meg azért nem jó, mert külföldinek megy."

Az elképzelhetetlen egy fideszes számára, hogy amikor magyar vállalkozásba pumpálják a pénzt, az ne elsősorban a Mészáros-cégeket jelentse? Támogassák a magyar cégeket általában a külföldiekkel szemben, és a nagyobb állami munkákat is pályázat után a legjobb, legalkalmasabb magyar cégek kapják meg, ne automatikusan a NER-haver cégek.

Ezt kellene elérni, mert ami most megy, az kontraszelekció, ebből nem lesz fejlődés, ha mindig a haverokat támogatják. Ez a haveri kapitalizmus, ami konzerválja a jelen állapotokat, mert a NER-cégeket nem ösztönzi versenyzésre, ha úgyis elvihetik azokat a munkákat, amiket ők akarnak, és csak a többit hagyják meg más cégeknek.

2021. nov. 21. 22:58
 6/14 anonim ***** válasza:
24%
Ellenzékiként teljesen mindegy, csak mindig azt ami éppen nincs, hogy lehessen mondani hogy "meazóbán"
2021. nov. 21. 22:59
 7/14 anonim ***** válasza:
98%

A koronavírust lexarom ezzel nem foglalkozok már.

Ha annyit fejlődött volna az ország, akkor nem annyi lenne a bérnövekedés amennyi az inflációhoz kapcsolódik, hány éve is emelnek már? Semmit nem látok belőle, ahogy más sem hisz nagy cégnél dolgozok, panaszkodnak is. Löktek pár e ft-ot azt ennyi, de a sok pályázati, eu-s pénzeket könnyű zsebre tenni, kamu fejlesztésekkel, amikből a hétköznapokban semmit nem látsz, csak egy betonkockát mondjuk.

Elhiszed nekem hogy ha én felelnék a külföldi pénzekért, nem ez menne ami most van? Normális emberrel pedig nem lehet megetetni azt hogy ilyen fizetésekre futja a magyar gazdaságból.

Az is mi hogy neve nincs nem hogy híre, focista alá Porsche-t adnak, egy szaros kölyöknek, kívánom hogy csavarodjon fel valahová az ilyen, ezeknek áll a világ, és a politika meg segíti őket, életükben nem fognak annyit dolgozni amennyit én lenyomtam mondjuk 21-28 éves korom között, és semmire nem vittem szinte.

A szüleimet sajnálom csak, őket nem akarom itt hagyni a nyomorba, ezért nem mentem el külföldre régebben sem.

Itt mindenkinek jó eben a koszfészekben, csak a kétkezi munkásnak nem, pedig semmivel nem állít elő kevesebbet mint egy fos vodafone-os pitsa.

2021. nov. 21. 22:59
 8/14 A kérdező kommentje:

Mi az a Rittenhouse? Linkelj ide egy kérdést ettől a rittenhouse-os akárkitől és bekommentelek alá, hogy meglásd nem vagyok vele azonos.

Románia még mindig utánunk kullog. Hol kellene tartania szerinted az országnak? És miért nem tart ott a többi, velünk hasonló szintű ország, amikbe szintén annyi EU-s pénz áramlott?

80% a GDP arányos államadósság, ami ugyanannyi, mint 2010-ben, amikor átvették a kormányzást.

Mészáros vagyona 500 milliárd Forint, (ami eleve nem is tisztán ellopott pénz). Hogy lehetne ebből felvirágoztatni a közoktatást és az EÜ-t mikor csak az utóbbinak az éves költségvetése kb 3000 millárd Forint?

A tanárok munkája, és amit iskolábam tanítanak, szart sem ér, ez a szomorú igazság!

Hiperinfláció? 6%-kal? Tudod te mennyi volt 2010 előtt? Évekig tartósan 5 és 8% között.

Már nem azért, de Orbán Viktornak mit kellene még azon felül tennie, hogy maszkot erőltet az emberek pofájára? Van vakcina, akit érdekel a járvány oltsassa be magát, akit nem, az meg viselje a következményeket.

2021. nov. 21. 23:01
 9/14 A kérdező kommentje:

Én úgy vettem észre, hogy aki magyar vállalkozó elnyer egy pályázatot, az automatikusan NER-lovaggá válik.

Neked holnap válaszolok, már késő van.

Jó éjszakát mindenkinek!

2021. nov. 21. 23:04
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

Kiragadsz részletkérdéseket.

A lényeg, hogy legyen kormányváltás, majd több pénz, nagyobb jólét - ezt akarják az ellenzéki szavazók. Ezt is ígérik nekik.

2021. nov. 21. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!